Politiek nieuws

HOOFDDORP Tot verrassing van velen wordt wethouder Ap Reinders van lokale partij HAP volgende week geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de Utrechtse gemeente Stichtse Vecht. Het is voor het eerst van zijn leven dat de geboren en getogen Hoofddorper buiten Haarlemmermeer gaat wonen.
HOOFDDORP De invoering van een lokaal referendum blijft de gemoederen in de gemeenteraad flink bezighouden. Dat bleek donderdag tijdens een debat in de raadsvergadering. De voor- en tegenstanders kwamen opnieuw lijnrecht tegenover elkaar te staan.
Advertorial
Helaas kan je een auto niet altijd verkopen of inruilen bij de aanschaf van een nieuwe auto. Als de auto bijvoorbeeld total loss is verklaard of geen apk meer heeft en niet...
HOOFDDORP Een meerderheid van de gemeenteraad is bereid om opnieuw diep in de buidel te tasten om stichting ETO, de beheerder van het honkbalstadion in Hoofddorp, financieel uit de brand te helpen. Dat bleek donderdagavond tijdens een debat in de raad.
ZWANENBURG De gemeente Haarlemmermeer kent sinds 2017 een jongerengemeenteraad. Dit gaat om een groep van op dit moment 17 jongeren tussen de 12 en 21 jaar uit verschillende woonkeren in de gemeente. De Dorpsraad Zwanenburg/Halfweg wilde graag geïnformeerd worden over de werkzaamheden van deze raad.
Advertorial
Als u medische zorg nodig heeft, dan belt u met uw huisarts. Maar wat doet u bij vragen over uw gezondheid? Zorg en Zekerheid, de zorgverzekeraar bij u in de buurt, zet de...
          DEN HAAG De Tweede Kamer wil dat het kabinet gaat kijken of het messenverbod kan worden uitgebreid, meldt de NOS. Een aantal recente steekincidenten waarbij tieners waren betrokken, is aanleiding voor de wens.
[NIEUW-VENNEP] Ben Perdaan is twee jaar voorzitter van de Nieuw-Vennepse ondernemersvereniging OVHZ. "Misschien is een eigen gemeentebestuur voor Zuidelijk Haarlemmermeer de beste oplossing," stelt hij.
Advertorial
HOOFDDORP Aria Gorthuis van Gorthuis bakkerij en delicatessen heeft met haar team een speciaal brood gemaakt, het 2020-brood. Dat moet het komende jaar...
HAARLEMMERMEER De eerste nieuwjaarstoespraak van burgemeester Marianne Schuurmans was donderdag in het raadhuis in Hoofddorp warm van toon. Zij benadrukte vooral de sterke eigenschappen van Haarlemmermeer. "2020 is het jaar van de mensen, om elkaar te vinden, elkaar vast te houden en samen de schouders eronder te zetten. Samen. Zoals we dat...
SCHIPHOL Schiphol Plaza zou een algemene ontmoetingsplek moeten worden á la het Malieveld in Den Haag. Dat opmerkelijke voorstel deed de fractie van GroenLinks tijdens de laatste raadsvergadering van dit jaar.
,,Ik heb helemaal niks tegen de heer Khemai", zegt de centrummanager. ,,Ik wil ook niet in verband worden gebracht met een kogelbrief. Die komt gewoon niet uit onze hoek."