Verkeer en Vervoer

SCHIPHOL De Kaagbaan op Schiphol wordt vanaf zondag zeven weken lang nauwelijks gebruikt vanwege onderhoud aan de oprit. Door de werkzaamheden kunnen vliegtuigen bijna geen gebruik maken van de start- en landingsbaan.
REGIO Connexxion begint zaterdag 19 oktober met de Vakantie Kids Dagkaart actie. (Groot)ouders met (klein)kinderen kunnen met kinderen van 4 t/m 11 jaar een reis maken met de bus, waarbij de kinderen maar 1 euro betalen. Het kaartje kunnen reizigers kopen bij de chauffeur. Daarmee kan de hele dag gereisd en overgestapt worden op alle...
Advertorial
Helaas kan je een auto niet altijd verkopen of inruilen bij de aanschaf van een nieuwe auto. Als de auto bijvoorbeeld total loss is verklaard of geen apk meer heeft en niet...
HOOFDDORP (ANP) Het treinverkeer tussen Hoofddorp en Leiden heeft waarschijnlijk tot donderdag begin van de avond last van de bovenleiding die in de ochtenduren kapot ging. Er rijden geen treinen maar bussen. De bovenleiding is over een afstand van 4,5 kilometer beschadigd.
HAARLEMMERMEER (ANP) Een kapotte bovenleiding tussen Hoofddorp en Leiden heeft er donderdagochtend voor gezorgd dat drie treinen zijn gestrand. De ongeveer 1.400 inzittenden moesten door "incidentenbestrijders" worden geëvacueerd, meldt spoorbeheerder ProRail.
Advertorial
LEIDERDORP Ieder mens moet kunnen gaan en staan waar hij wil, zo vinden de mensen van Loopcentrum Rijnland. Of dat nou met grote passen is, juist stapje...
HALFWEG De plaatsnaam Halfweg heeft een duidelijke afkomst. Het ligt ergens halverwege. Zo dankt het dorp hier in Haarlemmermeer zijn naam aan de trekvaart. Precies op die plek was de reiziger tussen Amsterdam en Haarlem halverwege. 'Ons' Halfweg is de bekendste, maar er zijn er nog meer. In Zuid-Holland al vier.
SCHIPHOL (ANP) Schiphol-topman Dick Benschop wil dat Den Haag een deel van de vluchten reserveert voor vrachtvervoer, zegt hij donderdag tegen dagblad Trouw. "Ik ga de minister voorstellen om een vast percentage van het aantal vluchten op Schiphol te reserveren voor vrachtvluchten."
HAARLEMMERMEER De PvdA Haarlemmermeer maakt zich zorgen over het aantal oproepen voor ambulances naar de Nieuwemeerdijk in Badhoevedorp. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die de partij heeft gesteld aan het college. 
SCHIPHOL Een hoogtedetectiesysteem voor de Schipholtunnel moet voorkomen dat te hoge vrachtwagens de tunnel in rijden en daarmee schade, langdurige hinder en gevaar voor medeweggebruikers veroorzaken. Onlangs is het detectiesysteem aangelegd.
SCHIPHOL Op Schiphol is 's werelds eerste automatische passagiersbrug - voor gewone mensen: 'slurf' - in gebruik genomen. Daardoor kunnen passagiers bij aankomst sneller uitstappen, wordt het afhandelen veiliger en is er minder kans op schade.