Bexit

Ik woon in Beinsdorp, een zogeheten dubbeldorp. Vroeger heette het hier Hillegommerbuurt, een naam die al vertelt welke gemeente van oudsher het beste bij Beinsdorp past. Wij zijn voor bijna alle voorzieningen aangewezen op Hillegom, maar dragen er niets aan bij.

We betalen hier wel belasting, maar je ziet er weinig van terug. Politie zie je hier zelden, het maaibeleid is met een schaar uit te voeren en gemeentelijke voorzieningen als het theater, zwembad en subsidies voor ijsbanen en kerstbomen in de winter zijn allemaal in Hoofddorp geconcentreerd. Dat ligt zo ver uit de route dat wij er hier weinig aan hebben.

Beinsdorp is beter af buiten de Haarlemmermeer. Kunnen we de bermen weer eens fatsoenlijk maaien en een einde aan alle verkeersoverlast maken door tol te gaan heffen - het geld zal binnenstromen als water. Kortom, ik pleit hier voor een Bexit. Net zoals men in andere dubbeldorpen wel iets zal voelen voor een Zwexit, Lexit of Vexit. Nu Haarlemmermeer op het punt staat buurgemeente Haarlemmerliede/Spaarnwoude in te lijven, vraag ik om een referendum.