Lokaal lezersnieuws

Tropische warmte problemen

Op Schiphol problemen met brandstof, maar ik trof twee winkels aan, met de mededeling: vanwege tropische temperaturen zijn wij eerder gesloten! Een bloemenwinkel en bij Terres de Hommes! Heel verstandig, zeker met de bloemen.

OLVG torenspits te Halfweg uit de steigers

Na maanden in de steigers te hebben gestaan, is de torenspits nu weer van steigers ontdaan. De restauratie is goed geslaagd en de spits staat weer met een mooie bronzen kleur in de zon.

Restauratie kerktoren OLV Geboorte kerk Halfweg

Na maanden van werkzaamheden aan de torenspits wordt deze nu ontmanteld.

Hoornaar gesignaleerd

Er zijn vele verschillende soorten wespen. Een van de soorten wespen die we in Nederland kunnen aantreffen, is de Europese hoornaar. Deze grote wesp is niet altijd makkelijk te onderscheiden van de reguliere limonadewesp. De hoornaar is de grootste inheemse, sociale wespensoort in Nederland.

Doe mee aan de expositie over erfgoed met potentie voor de toekomst!

Welk erfgoed moet behouden blijven in het landschap van de toekomst?  Dat is de vraag die Podium voor Architectuur Haarlemmermeer en Schiphol stelt aan bewoners en amateurfotografen om in beeld te krijgen hoe er gedacht wordt over de eigen leefomgeving.

Douaneregels buiten de EU: veel gestelde vragen op een rij

Schelpen uit Caraïbisch Nederland, exotisch fruit uit Thailand of waterpijptabak uit Turkije. Enkele voorbeelden van herkenbare aankopen die Nederlandse vakantiegangers mee naar huis willen nemen van bestemmingen buiten de EU.

Asociaal smartphonegedrag ouders vorm van verwaarlozing

9 op de 10 Nederlanders vindt het asociaal als ouders meer met hun mobiel bezig zijn dan met hun kinderen. 8 op de 10 vindt het zelfs een vorm van verwaarlozing. Toch geven ouders eerlijk toe zichzelf er weleens op te betrappen. 

Bloesem van een bramenstruik

Deze foto van een bloesem van een bramenstruik maakte ik op het bospad te Weteringbrug. Een wesp geniet van de aanwezige nectar. Bramen zijn lekker en supergezond, vol met anti-oxidanten. De meeste bramenstruiken hebben doornen, maar er zijn ook een aantal doornloze variëteiten.

Wat een kanjers….dit tweetal….!

Deze onbekende jongen omdat hij diep gelukkig was toen hij deze karper in de Toolenburgse Plas ving.

En natuurlijk de karper die van een gigantisch formaat was.

De karper is natuurlijk weer voorzichtig teruggezet in het water.

Pagina's