Lokaal lezersnieuws

Johannes Passion (versie II) van J.S. Bach door Haarlemmermeers Oratorium Koor Excelsior op vrijdag 29 maart in Nieuw Vennep

Op 29 maart voert het Haarlemmermeers Oratorium Koor Excelsior de JOHANNES PASSION uit in Nieuw Vennep.
                                                                                           Als solisten treden op:
*  Tess Marique Oostwouder, Sopraan
*  Yvonne Kok, Alt

Steffen Morrison en Yerry Rellum vieren soullegendes in Schouwburg De Meerse.

Vanaf januari 2019 touren soulmannen Steffen Morrison en Yerry Rellum met de swingende theatervoorstelling ‘It’s a Man’s World!’ langs meer dan 40 Nederlandse theaters. Centraal staan de drie grootste soullegendes allertijden: James Brown, Stevie Wonder en Marvin Gaye.

Zondag 24 maart: tulpen plukken voor kindergeluk in Ghana

Zondag 24 maart 2019 organiseert Christine Hoogendoorn uit Hillegom, met meer dan vijftien vrijwilligers, voor de derde maal de bijzondere actie ‘Pluk voor Kindergeluk’, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het Ghanese kindertehuis Hanukkah van de Nederlandse Mariëtte Krouwel.

Koninklijke DC-3 Dakota gaat weer vliegen

Zaterdag 13 april begint voor de Koninklijke DC-3 Dakota ‘Prinses Amalia’ het vliegseizoen met speciale vluchten over de bollenvelden rond de Keukenhof. 2019 wordt een bijzonder jaar voor onze PH-PBA.

Mediteren gezond voor ouderen

Uit onderzoek blijkt dat mediteren veel positieve gezondheids effecten heeft. Speciaal ook voor ouderen. Zo blijkt dat het geheugen en de concentratie er door worden verbeterd. Ook verlaagt het de bloeddruk en versterkt het het immuunsysteem.

Voorjaarklaar

Leden van de Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland hebben zaterdag de nesten voor de oeverzwaluwen aan de Toolenburger Plas weer klaargemaakt voor bewoning. De nesten zijn schoongemaakt en van vers zand voorzien.

Lente/voorjaarsmarkt in woonzorgcentrum Bornholm

Woensdag 3 april van 10.00 tot 15.30 uur wordt in Bornholm weer de jaarlijkse Lente/voorjaarsmarkt gehouden. U bent hiervoor van harte uitgenodigd en voor onze bewoners leuk u te ontmoeten.

Topcoach Britt-Heléne Bonnedahl bij Singing Unlimited

 

Wat doe je als  Britt-Heléne Bonnedahl, dirigente van Rönninge Show Chorus uit Zweden, een van

’s werelds beste Barbershopkoren, jou komt coachen? Dan zorg je dat je bent voorbereid.

Rammeltijd

Begin maart is het weer rammeltijd. De hazen, rammelaars, gaan op zoek naar een vrouwtje ook wel moerhaas genoemd. Als er twee rammelaars elkaar tegenkomen kan het er heftig aan toe gaan, de plukken haar vliegen dan door de lucht.

Na regen komt zonneschijn

Code oranje in het week-end en helaas veel bomen ontworteld en veel ongemak voor sporters en groepen demonstranten, voor een beter klimaat! Maar dan aan het eind van de dag, ineens de zon en dat geeft een schilderachtig beeld. Ook nog een regenboog, als cadeau, na al die regen in de polder!

Pagina's