• Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen

1500 euro voor AED-apparaat Zorgmanege Starro

HOOFDDORP De Lions Club Haarlemmermeer Host heeft met haar Sinterklaasactie maar liefst 1500 euro opgehaald voor de Stichting Zorgmanege Stal Starro. Donderdagavond werd de bijbehorende cheque officieel overhandigd aan Ger Schönhage, initiatiefnemer van de zorgboerderij aan de Ijweg. Het geldbedrag is bestemd voor de aanschaf van een AED-apparaat.

De Lions Club organiseerde vorig jaar al weer voor de 10e keer een geldwervingsactie voor een lokaal goed doel en daarbij draait het met name om de inzet van hulpsinterklazen en -pieten die voor begin december uitgenodigd kunnen worden voor een bezoek.

Dvoorgaande jaren konden middels deze actie onder meer Stichting Hulphond, Stichting Leergeld en Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer financieel ondersteund worden, dit keer werd de zorgmanege uitgekozen als goed doel. Daar worden zeven dagen per week ongeveer 80 deelnemers tussen 12 en 65 jaar bezig gehouden met tal van zaken. De deelnemers zijn mensen met een verstandelijke beperking of een GGZ indicatie. Daar bleek vorig jaar hoe belangrijk het is om adequaat te kunnen reageren zodra een van de deelnemers of medewerkers last krijgt van zijn hart, zoals met een AED-apparaat.

Die wens is nu, mede door tussenkomst Lions-lid Adri Verbeek, in vervulling gegaan.