• Pixabay.com

21 sociale huurwoningen opgeleverd in Hoofddorp

HOOFDDORP Woningzoekers opgelet. In de wijk Zuiderhoeven in Hoofddorp worden vanaf mei 21 sociale huurwoningen opgeleverd. Het gaat om huizen van twee verdiepingen met drie slaapkamers en een achtertuin.

Er is in Haarlemmermeer een groot tekort aan huurwoningen. Volgens onderzoek van RTL Nieuws uit november 2018 geldt in Hoofddorp zelfs een inschrijfduur van meer dan 23 jaar, terwijl dat in Nieuw-Vennep iets meer dan 19 jaar is. 

ACHTERLATEN Of het heel veel zal helpen, is de vraag. Maar in Hoofddorp worden vanaf mei 21 sociale huurwoningen opgeleverd. Belangstellenden die een van deze woningen willen huren, moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moeten nieuwe huurders bijvoorbeeld een sociale huurwoning in Haarlemmermeer achterlaten. De overige criteria en het inschrijfformulier zijn hier te vinden. Inschrijven kan tot 15 april. 

Zuiderhoeven ligt tussen de Bennebroekerweg, de Nieuwe Molenaarslaan en de Nieuwe Bennebroekerweg, naast het Haarlemmermeer Lyceum (locatie Zuidrand) en vlakbij Park21. In deze nieuwe woonwijk staan in totaal 103 koop- en huurhuizen. Naast de 21 eengezinswoningen komen er rond juli nog tien sociale huurappartementen beschikbaar.