4e KVO-ster in Zwanenburg

ZWANENBURG Wethouder ondernemerschap Ap Reinders heeft maandagavond de 4e Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO)-ster uitgereikt aan winkelgebied De Kop (Dennenlaan) in Zwanenburg. Het gebied is opnieuw schoner, heler en veiliger geworden. De stoeptegel met ster plaveide de wethouder in de bestrating voor drogisterij Poelsma aan de Dennenlaan 52.

De wethouder sprak van 'een mijlpaal' en daarom ook waren ondernemers uit het winkelgebied, bestuursleden van de ondernemingsvereniging en collega-ondernemers uit het dorp getuige van het bijzondere moment. Reinders roemde de inspanningen van alle partijen die tot de 4e ster hebben geleid. Nu niet achteroverleunen was zijn oproep. "Blijf investeren en zorg ervoor dat de veiligheid gewaarborgd blijft." Maarten Duijn van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid kon melden dat het percentage daadwerkelijke bedreiging en inbraak gezakt is en het toezicht en de veiligheidsbeleving juist sterk gestegen zijn.

Een aantrekkelijk winkelgebied kenmerkt zich door een schone, hele en veilige omgeving. Het KVO laat de betrokken partijen - ondernemers, politie, brandweer, gemeente - afspraken maken om overlast, criminaliteit en onderhoud aan te pakken. De KVO-ster laat zien dat een winkelcentrum de zaken op orde heeft.