• Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman

50 jaar voetballend lid bij DSOV

VIJFHUIZEN Prachtig weer, een oorkonde van zijn club DSOV en vooral heel veel oud-voetbalmaten. Ze zijn van overal vandaan gekomen ter ere van Sjaak van den Boogaard die bij de start van het Luilakevenement viert dat hij 50 jaar voetballend lid is.

Een halve eeuw lid. Dan moet de Vijfhuizenaar er vroeg bij geweest zijn. En dat klopt. Pas 5 jaar was Sjakie toen hij zich samen met Gaston van Roode bij DSOV aanmeldde. Sjaak bleek een trouw lid. Doorliep alle geledingen tot aan het eerste aan toe en vertoont nog wekelijks zijn kunsten in het vijfde. En natuurlijk moet er deze zaterdagavond gevoetbald worden. Een lichtwedstrijd waarbij de A-pupillen uit het seizoen '73-'74 het opnemen tegen de A-junioren van de lichting '79-'80. Hoewel hij in beide teams heeft gespeeld kiest Sjaak ervoor om mee te spelen met de mannen die destijds het A-pupillenteam vormden. En zoals het sterren betaamd gaan ze voorafgaand aan de match op de foto. Het team van de jubilaris in exact dezelfde formatie als toen.

Net als zoveel jaren lang is de derde helft ook zaterdagavond en - nacht het allerbelangrijkst. Er moet bijgepraat worden, er moeten heel veel jaren ingehaald worden. Sjaak geniet. Met volle teugen en toont zich dankbaar dat nagenoeg alle jongens uit die tijd naar Vijfhuizen zijn gekomen.

Meer nieuws komende donderdag in de papieren versie van HCnieuws.nl