• Joëlle Kelderman

Aanleg fietspad Nieuwe Meer kan niet door golfbaan

HOOFDDORP De aanwezigheid van een golfbaan is de reden dat er geen recreatief fietspad kan worden aangelegd in Nieuwe Meer. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders geantwoord op schriftelijke vragen van Hans Spijker van Een Haarlemmermeer

Het buurtschap Nieuwe Meer zit al geruime tijd te wachten op een fietspad tussen Badhoevedorp en het Amsterdamse Bos. Het pad staat ook in het jongste bestemmingsplan voor het gebied.

Eerder was al duidelijk dat de aanleg van een fietspad erg moeilijk is. De beoogde plek op de dijk is namelijk afgegraven voor verbreding van de A9.

Het college heeft nu aan de gemeenteraad laten weten dat een recreatieve fietsroute langs de golfbaan vooralsnog onmogelijk is.  Op enkele plekken is de afstand tussen het beoogde fietspad en de afslagplekken te kort om de veiligheid van de gebruikers van het fietspad te kunnen garanderen. Het plaatsen van netten om golfballen te kunnen tegenhouden, is volgens B en W geen optie. Ook veranderingen op de golfbaan zijn op dit moment niet aan de orde, aldus het college.

Toch is wat B en W betreft de fietsverbinding niet definitief van de baan. Het pad blijft gewoon in het bestemmingsplan staan en als in de toekomst de mogelijkheid zich voordoet dan wordt het fietspad alsnog aangelegd.