• Net als in 2018 zal de jeugd zich ook dit jaar niet hoeven te vervelen.

    Trudy Witteman/archief

Aardverschuiving in programma Feestweek Zwanenburg

ZWANENBURG Geen Peter Beense en geen Wolter Kroes die dit jaar het slotakkoord geven van de Zwanenburgse feestweek. In plaats daarvan een volledig nieuw programma met een keur aan optredens.

Vanaf editie nummer 1 hebben Peter Beense en Wolter Kroes de feestweek van het duodorp Zwanenburg-Halfweg afgesloten. Dit jaar ziet het slot van de feestweek er heel anders uit. Met de afsluiting van feestweek nummer 19 gaan de organisatoren terug naar de tijd dat het dorpsfeest nog gevierd werd op het sportcomplex van het huidige VV Zwanenburg.

NIEUW PROGRAMMA Het handbalveld van SV Halfweg diende als horecaplein waar direct na afloop van de zondagse sportdag het feest losbarstte. Dit jaar is het gezellige horecaplein op het evenemententerrein op het sportcomplex van De Bataaf de locatie. Direct na de prijsuitreiking van de sportdag zijn er optredens van de plaatselijke helden Toon Labes en Valentijn Buijtenhek en een volledig nieuw programma met Yves Berendse, Wesley Bronkhorst, Henk Dissel en Django Wagner. Artiesten die momenteel aan de weg timmeren en het feestweekpubliek aanspreken.

Ook voor het programma op donderdagavond is een andere weg ingeslagen. Onder supervisie van Pryze, bestaande uit een groep jonge Zwanenburgers, wordt die avond een soort tijdmachine met populaire muziek uit de jaren '80, '90 en '00. Onder de dj's die optreden is niemand minder dan de bekende Ben Liebrand, het mixfenomeen uit de tijd dat de veertigers van nu nog jong waren.

AARDVERSCHUIVING De aardverschuiving is aan de programmering voor vrijdag en zaterdag voorbij gegaan. Op vrijdag treden naast de band Popgun Frans Bauer en Gerard Joling op. André Hazes en de huisband Beethoven gaan de bezoekers op zaterdag vermaken. Voor deze beide avonden zijn toegangskaarten verplicht. Ze zijn verkrijgbaar via: feestweekzwanenburg.nl en bij Koster & De Waart aan de Dennenlaan 58.

De 2019-editie met de vertrouwde onderdelen voor de ouderen, de minder-ouderen en de jeugd, vindt plaats van 13 tot en met 16 juni en wordt gehouden op het complex van De Bataaf (ingang Venenweg).

Frans Witteman