• pr

Abdul Salhi (HAP) volgt Brigitte van der Erve op als raadslid

HOOFDDORP Abdul Salhi is de opvolger van Brigitte van der Erve als gemeenteraadslid voor de HAP. Dat heeft de fractie maandag bekendgemaakt. Als het goed is, wordt het nieuwe raadslid komende donderdag al geïnstalleerd.

Abdul Salhi (46) was de eerstvolgende op de kandidatenlijst van de HAP bij de verkiezingen in 2014. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen . "Ik voel mij vereerd en zal er alles aan doen het vertrouwen dat de partij en de kiezer in mij hebben gesteld waar te maken", aldus de Hoofddorper. "Haarlemmermeer is een prachtige gemeente en mijn verbondenheid aan de lokale politieke partij HAP is al jaren heel sterk, vanwege haar betrokkenheid bij de lokale samenleving en hun pragmatische werkwijze."

Diezelfde betrokkenheid is voor Salhi van wezenlijk belang: "Juist in deze tijden van polarisatie is het goed en noodzakelijk dat wij als inwoners en in het bijzonder lokale politici de verbinding zoeken en het gesprek aangaan met elkaar en de samenleving."

Abdul Salhi werkt ruim 19 jaar bij de politie, sinds 2007 bij de eenheid Amsterdam. Zijn huidige functie is inspecteur. De Hoofddorper was eerder actief voor de HAP als fractieassistent in de raadsperiode 2006-2010. Hij heeft deze periode als enorm leuk en leerzaam ervaren en is al jaren zowel politiek als maatschappelijk actief en betrokken in Haarlemmermeer.

Het nieuwe raadslid zegt graag de verbinding met inwoners te zoeken en wil zich inzetten voor een prettige en veilige leefomgeving. Salhi maakt nu nog deel uit van het bestuur van de HAP. Hij zal die taak direct opgeven. Voor hem wordt een ander bestuurslid gezocht.