• Redmer Rijks

Achtergelaten konijnen gevonden in afgesloten doos

RIJSENHOUT Wie zet er nou met deze hitte zomaar twee konijnen in een kartonnen doos bij een brengparkje? Die vraag stelt Redmer Rijks op Facebook. De Rijsenhouter vond vanochtend tijdens het uitlaten van de hond de doos en is daar op z'n zachtst gezegd verbaasd over.

De ochtend begon heel normaal voor Rijks, die rond 9 uur vanochtend met de hond een rondje ging wandelen. Bij het brengparkje aan de Rijshornstraat bleef de hond ineens snuffelen aan een afgesloten kartonnen doos. "Ik dacht eerst nog: 'Die past zeker niet in de papierbak'", aldus de Rijsenhouter. 

LEVENDE KONIJNEN Maar niets bleek minder waar. Toen de hond maar bleef hangen, maakte hij de doos open. Tot zijn verbazing bleken er twee levende konijnen in te zitten. Degene die de twee beestjes achterliet, gaf ze nog wel wat hooi, een stuk komkommer en wortel mee. Maar iets te drinken was nergens te bekennen. Triest, vindt Rijks, met de tropische hitte van vandaag in het achterhoofd. "Ik denk dat deze mensen op vakantie gaan en er vanaf wilden. Maar dat weet ik natuurlijk niet zeker."

Hij nam vervolgens de dieren mee naar huis en belde de Dierenambulance, maar die wilde de beestjes niet komen halen. "Dan had ik ze moeten laten staan", legt Rijks uit. "Ik moet het nog even overleggen met mijn vrouw, maar ik denk dat ik ze maar gewoon zelf houd."