• Tijdens het Bob Strijbos Toernooi 2019 was het een drukte van belang.

    FC VVC

Achttiende Bob Strijbos Toernooi met prachtweer en blije gezichten

NIEUW-VENNEP Het achttiende Bob Strijbos Toernooi is opnieuw succesvol verlopen. Tientallen clubs uit de omgeving kwamen donderdagavond, zaterdag of zondag naar Nieuw Vennep om het toernooi dat stampt uit het begin van de eenentwintigste eeuw, te beleven. Aan het toernooi wordt normaliter weinig getornd, al waren er dit jaar twee nieuwe aspecten toegevoegd.

Wie het toernooi reeds een paar jaar met de Vennepers beleeft, weet één ding: het Bob Strijbos Toernooi vindt immer plaats tijdens Pasen. In 2019 is de datum dus veranderd naar het weekend rond Hemelvaart. "We hebben die verandering om twee redenen gedaan. Allereerst hadden we in het Paasweekend niet altijd mazzel met het weer", vertelt Rowdy ten Hove, bestuurslid van FC VVC en medeorganisator van het jarenoude toernooi. Daarmee viel het toernooi en de organisatie soms letterlijk in het water. "Rond Hemelvaart hebben we een grotere kans op mooi weer."

CONCURRENTIE Maar het was niet alleen het weer dat soms roet in het eten gooide. "Wij waren niet de enige die rond Pasen een toernooi organiseerde. De concurrentie zorgde ervoor dat clubs niet konden komen." De organisatie leek het dan ook een puik plan om het toernooi richting Hemelvaart te verplaatsen, zodat de aanwas groter zou worden."
OUDERE JEUGD Bovendien zat FC VVC, een combinatie van sv S.M.S. en vv Nieuw Vennep, met de oudere jeugd 'in de maag'. De club zag dat deze zich niet altijd verbonden voelde met het toernooi. "We hebben daarom sinds dit jaar een avondtoernooi voor deze spelers ontwikkeld. Dit toernooi vond op Hemelvaartsdag plaats en startte aan het eind van de middag. Na het toernooi vond er een feest plaats in de kantine." Ten Hove vond deze opzet voor herhalingsvatbaar, zeker als de club kijkt naar de interesse die erop af kwam. "Binnen anderhalve maand hadden we bij de oudere jeugd de inschrijvingen al vol zitten. Dus deze beslissing was een succes."

WEER Niet alleen de veranderingen waren een groot succes, ook het weer zat in het weekend meer dan mee. De voetballers en alle vrijwilligers die het toernooi mogelijk maakten, konden genieten van heerlijke warmte. Het bracht een hoop toeschouwers langs te kant en blije gezichten van de spelers op het veld, van jong tot oud, die hun uiterste best deden om de grootste beker van de poule in ontvangst te mogen nemen. Deze bekers werden op het hoofdveld voor de kantine uiteindelijk uitgereikt aan de vele teams die aan het toernooi deelnamen.

2020 Het Bob Strijbos Toernooi is pas net achter de rug, maar de organisatie is al bezig voor aankomend jaar. Binnen een aantal weken gaat deze met elkaar zitten om te evalueren, in september gaat de organisatie écht aan de gang. "De veranderingen die we dit jaar hebben toegepast, zowel de verplaatsing naar Hemelvaart als het avondtoernooi voor de oudere jeugd, zijn goed bevallen. Dit zullen we in 2020 op deze wijze doortrekken", eindigt Ten Hove.

Jordi Smit