• OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Ron van der Steeg
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Ron van der Steeg

Actiecomité niet alleen blij met proef Kruiswegshuttle

HOOFDDORP Het actiecomité dat in het Oude Buurtje en Houtwijkerveld heeft gestreden voor het behoud van twee bushaltes van lijn 340 is niet onverdeeld tevreden met de proef van de zogeheten Kruiswegshuttle die maandag van start is gegaan. Het comité betreurt dat je niet met je OV-chipkaart kunt betalen en dat ouderen zelf de deur van de shuttlebus moeten openen.

Wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer reageerde dinsdag tijdens het wekelijkse persgesprek verbaasd over dat laatste punt. Volgens hem zijn er ongetwijfeld punten die nog moeten worden verbeterd. De shuttlebus is voorlopig tweeënhalve maand op proef. De wethouder zei dat na die periode wordt bekeken of de bus kan blijven rijden. "Connexxion bepaalt of de lijn waarde heeft. Die kan het beste beoordelen of de bus voldoende reizigers trekt."

De Kruiswegshuttle rijdt tussen het NS-station en het Spaarne Gasthuis. De bus doet in elk geval de twee haltes bij de RK-kerk aan de Kruisweg en bij Houtwijkerveld. Beide haltes werden kort geleden geschrapt voor lijn 340 van R-Net. Daar kwam veel protest tegen. De shuttlebus is een compensatie voor bewoners van het Oude Buurtje en Houtwijkerveld. Als de shutte definitief wordt ingevoerd, kun je er wel met een OV-chipkaart betalen.