Het slechte weer weerhield kinderen er niet van om paaseieren in het land van Parklanden te zoeken.
Het slechte weer weerhield kinderen er niet van om paaseieren in het land van Parklanden te zoeken. Marina de Wit / BDU

Regen of zonneschijn, kinderen laten zich niet tegenhouden tijdens Boeren Paasfeest Parklanden

25 maart 2024 om 18:00 Activiteiten

NIEUW-VENNEP Drassige gronden, modderige laarsjes en zeiknatte regenjassen. Op het Boeren Paasfeest Parklanden was het zondag afzien tijdens het paaseieren zoeken op het land en broodjes bakken boven het vuur. Maar weer of geen weer, de kinderen, variërend in de leeftijd van 4 tot 12 jaar, lieten zich niet weerhouden van de leuke activiteiten rondom het paasthema. Gelukkig vonden de activiteiten gedeeltelijk plaats in een grote schuur waardoor het limonade melken, knutselen en schminken droog plaatsvond.

KONIJNTJE

Bij de ingang van de schuur verwelkomt de paashaas de kinderen. Nola (8) en Mila (8) zijn ijverig bezig met het maken van versiersels voor hun paastak. “De paastak staat thuis al, maar nu wordt ie nog mooier!” 


Marina de Wit / BDU

De vriendinnen zijn net terug van het paaseieren zoeken. “We hebben heel veel eitjes gevonden, maar we konden ze moeilijk vinden, ze lagen tussen de planten verstopt.” Over het limonade melken zijn de dames het eens. “Dat was best lastig en zwaar werk, maar we konden de limonade wel gelijk opdrinken.” Ze hebben ook net een pannenkoek op en hun beide wangen zijn geschminkt met een klein bruin konijntje. Voor de allerkleinsten is het mega vier-op-een-rij spel best een uitdaging en bij het klompenvangen wordt serieus gestreden.

TOMATENJAM

Inge Weijers promoot trots haar collectie eigengemaakte jam. Nieuw zijn de kaki jam en tomatenjam, geen alledaagse keuzes die je bij de supermarkt tegenkomt. Maar ze houdt van experimenteren. “Het is een uit de hand gelopen hobby. De tomatenjam, op basis van pectine, is heerlijk op een broodjes kaas”, zegt ze. “Vorig jaar heb ik 940 potten jam gemaakt met fruit uit eigen tuin.” 

Ze houdt van combineren van diverse fruitsoorten en gaat zelf voor de niet te zoete kruisbessenjam en combinaties met rabarber. De jam wordt verkocht bij kaasboerderij Van Wees. “Wat mijn jam bijzonder maakt is dat ik in verhouding veel fruit gebruik en maar weinig suiker.” Ondertussen worden de marshmallows geroosterd en broodjes afgebakken boven het hete vuur, dat oppassen geblazen is met de harde wind. Benny van Nobelen is samen met zijn vrouw en twee kinderen aan het genieten. “Heerlijk toch, je bent voor 34 euro klaar en hebt een leuk dagje met elkaar! Waar kun je nog een dagje uit voor dit geld? En je gunt het de boeren ook!”


Marina de Wit / BDU

POPULAIR

Boeren Kees van Wees en Abram Rus kijken tevreden rond. Zij zorgen er mede voor dat dit boeren evenement al voor de zevende maal wordt gehouden. “Gelukkig konden we van de buurman de loods gebruiken, want we zagen de slechte weersvoorspellingen al aankomen”, begint Van Wees. “Het knutselen aan de lange tafels samen met de ouders is ieder jaar het populairst. Wij als boeren van de Parklanden willen burgers graag bij het gebied betrekken. Wij organiseren ook andere evenementen zoals de aardappeloogst en de koe in de wei, zo leren kinderen wat er op de boerderij gebeurt en waar de producten vandaan komen.” Met 300 inschrijvingen blijft het boerenpaasfeest enorm geliefd. “Het is gezellig druk, maar er komt in de voorbereiding en tijdens het evenement toch best veel bij kijken”, is hun conclusie. 


Marina de Wit / BDU

De vierjarige Juul onderneemt een poging om een knutselhangertje in elkaar te zetten voor haar paastak. Gelukkig schiet haar moeder haar te hulp. “Wij komen uit Driehuis. Ik heb in de regio opgezocht wat er te doen was en toen kwam dit paasfeest voorbij. Een leuke dag samen weg, de twee zusjes en mijn man zijn thuisgebleven.” 

Juul vindt dat ze met de zes eitjes die ze buiten gevonden heeft, goed haar best heeft gedaan. Ondertussen wisselen zon en harde buien zich nog steeds af, maar met capuchons op en hier en daar een plu gaat de zoektocht naar paaseieren gewoon door.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie