• Concours Hippique 2019 Grote Prijs van Haarlemmermeer

    Jan Aukes

Cultuuragenda Haarlemmermeer, tips: hcredactie@bdu.nl

vr 13 september

Vijfhuizen

Dieren

Finale Beste Paard of de Beste Pony van 2019. Vandaag de finale tijdens het Horse Event in Expo Haarlemmermeer

Nieuw-Vennep

Theater

Theaterfestival de Grazende Zwaan in de polder in en rond monumentale boerderij Klein-Vennep. Nog tot en met zondag.

Hoofddorp

Foto's

Foto-expositie 'Open in het donker' waarin onderwerpen worden belicht waar jongeren mee te maken kunnen hebben, maar die niet zichtbaar zijn voor de buitenwereld, van 15.00 uur tot 21.00 uur in Pier K, Raadhuisplein 9.

za 14 september

Haarlemmermeer

Cultuur

In het kader van Open Monumenten zijn er vandaag in diverse plaatsen in Haarlemmermeer monumenten open.

Zwanenburg

Dieren

Vogelvereniging Haarlemmermeer e.o. biedt een vogelbeurs in haar clubgebouw aan de Marialaan 86. Van 09.00 tot 13.00 uur. Toegang gratis.

Badhoevedorp

Feest

IN het Corendon Village Hotel wordt een zonnig feest gegeven: Meet Me in Ibiza, aanvang 20.00 uur, eind 01.00 uur.

Aalsmeerderbrug

Lezing

Operatie Market Garden; Arnhem staat centraal in een lezing in het Crash Luchtoorlog en Verzetsmuseum '40-'45, aanvang 13.00 uur.

Hoofddorp

Foto's

Foto-expositie 'Open in het donker' waarin onderwerpen worden belicht waar jongeren mee te maken kunnen hebben, maar die niet zichtbaar zijn voor de buitenwereld. Van 9.00 uur tot 15.00 uur in Pier K, Raadhuisplein 9.

Vijfhuizen

Ruimtevaart

15.00 uur, start tentoonstelling Supre:organism, Kunstfort bij Vijfhuizen, over de ruimtevaart. De tentoonstelling is te zien tot met 6 oktober.

Zo 15 september

Haarlemmermeer

Cultuur

In het kader van Open Monumenten zijn er vandaag in diverse plaatsen in Haarlemmermeer monumenten open.

Hoofddorp

Theater

Feestelijke seizoensopening in schouwburg De Meerse, met previews van de voorstellingen in het genre cabaret, kleinkunst en muziek, 20.15 uur.

Hoofddorp

Muziek

Genieten van Jazz and Wine voor het goede doel in De Meerse. Een eenmalige benefietvoorstelling ten behoeve van inloophuis Esperanza in het theater de Meerse te Hoofddorp, 15.30 uur.

Nieuw-Vennep

Muziek

Stichting Meer Jazz presenteert in De Rustende Jager een optreden van Yvonne Weijers & band, 15.30 uur.

Spaarnwoude

Muziek

Optreden in de Stompe Toren van Angels: zeventien kleurrijke vrouwen brengen wereldmuziek: popsongs, traditionals en Nederlandstalig, aanvang 14.00 uur.

wo 18 september

Spaarndam

Feest

Start dorpsfeest Spaarndam met tal van nieuwe en vertrouwde onderdelen op het evenemententerrein aan de Ringweg. Nog tot en met zondag 22 september.

za 21 september

Hoofddorp

Theater

De Alex Klaasen Revue - Showponies 2. Alles staat alles op zijn kop en Alex brengt een nieuwe show vol technische hoogstandjes, feilloze samenzang en dubieuze woordspelingen. De voorstelling Vandaag en morgen te zien in Schouwburg De Meerse.

Hoofddorp

Markt

Ondernemersmarkt in passage in het Cultuurgebouw, van 11.00 tot 167.00 uur.

zo 22 september

Vijfhuizen

Theater

Voorstelling over depressie, ''Ik zag twee beren....'' , Dorpshuis d'Oude Waterwolf. Het is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar, aanvang 12.00 uur en 15.00 uur. Toegang gratis.

Badhoevedorp

Sport

Golfen op de voormalige A9 tijdens het Stratengolftoernooi dat die dag in Badhoevedorp wordt gehouden. Start om 11.30 uur bij Tennisvereniging Badhoevedorp.

Aalsmeerderbrug

Kunst

Artists in Residence (AIR) over 'Leven met de Luchthaven', van 13.00 tot 16.00 uur, Fort Rijsenhout, Aalsmeerderdijk 460. Entree: 5 euro p.p. (als bijdrage in de onkosten).

Hoofddorp

Film

Start nieuw filmseizoen in Het Oude Raadhuis. Wie suggesties heeft, kan deze melden via Schouwburg De Meerse.

Vijfhuizen

Theater

Voorstelling over depressie, ''Ik zag twee beren....'' , Dorpshuis d'Oude Waterwolf. Het is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar, aanvang 12.00 uur en 15.00 uur.