• Stichting Maatvast organiseert in een groot deel van haar locaties een kerstdiner voor inwoners

    PIXABAY.COM

Kerstmaaltijden Maatvast zorgen voor verbinding

HAARLEMMERMEER Sinds 2016 organiseert Maatvast Kerstmaaltijden voor inwoners van Haarlemmermeer die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Met behulp van een bijdrage van de Rabobank schuiven ook dit jaar ongeveer 800 inwoners aan bij een van de 18 locaties die deelnemen.

Maarten Askamp, directeur van Maatvast, legt uit waarom hij indertijd met de maaltijden is gestart. “Een van de speerpunten van Maatvast is het leggen van verbindingen in de samenleving via onze locaties. Het organiseren van maaltijden is hierbij een uitgelezen middel is onze ervaring door het jaar heen. Vooral rond en tijdens de kerstdagen vind ik het belangrijk dat juist die mensen voor wie de kerstperiode geen feestelijke tijd is, bij ons een warme plek vinden. De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat de behoefte, onder meer door de problematiek van eenzaamheid, groot is.”

De Rabobank laat weten enthousiast bij te dragen aan dit zinvolle initiatief. “Rabobank is een coöperatie en wij hebben geen aandeelhouders maar leden. We kiezen ervoor om jaarlijks een flink deel van onze winst te investeren in de maatschappij waarbij onze leden bepalen waar dit ‘coöperatief dividend’ naartoe gaat’ legt Ard van Berkel, directeur Bedrijven van Rabobank Regio Schiphol uit. ‘Dit doen we onder andere vanuit het Coöperatiefonds. Hierbij gaat het om maatschappelijke projecten die bijdragen aan onze lokale leefomgeving.’ Van Berkel is voorzitter van deze commissie die verder bestaat uit een afvaardiging van leden van de bank.

‘Stichting Maatvast organiseert in een groot deel van haar locaties een kerstdiner voor inwoners in Haarlemmermeer die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het Coöperatiefonds maakt deze diners met een mooie donatie graag mogelijk. Onze missie ‘growing a better world together’ begint dus al heel dicht bij huis. En wordt mogelijk gemaakt door onze leden en klanten.’

KERSTACTIVITEITEN Naast de kerstmaaltijden organiseren de dorpshuizen, wijkgebouwen en jongerencentra van Maatvast ook tal van kerstactiviteiten. Zie voor een overzicht van de maaltijden en activiteiten in de Decemberspecial in de krant van afgelopen week. Meer info via www.maatvast.nl.