• Deze vrijwilligers staan klaar om een mooie kerstmarkt te bieden.

    Frans Tol

Kerstmarkt in kinderboerderij Dierenvreugd

NIEUW-VENNEP Zondag 15 december biedt het activiteitenteam van kinderboerderij Dierenvreugd van 11.00 tot 16.00 uur de succesvolle jaarlijkse kerstmarkt op de kinderboerderij aan de Zuiderdreef. Dat doet het enthousiaste vrijwilligersteam in samenwerking met de Dorpsraad Nieuw-Vennep.

Deze gratis toegankelijke kerstmarkt blijkt succesvol want vorig jaar kwamen er zeker 1.200 bezoekers. Lid vrijwilligersteam en lid dorpsraad Corrie van Breemen: "Dan is iedereen van harte welkom om te komen genieten van de heerlijke kerstsfeer. Er is veel te beleven en natuurlijk is er in de vele kramen van alles te koop of te bewonderen."

KERSTSTUKJES Omdat Dierenvreugd een kinderboerderij is zal er natuurlijk speciale aandacht voor die kinderen zijn. Zo kunnen zij er die middag marshmellows maken bij een lekker warm vuurtje of binnen een prachtig kerststukje maken. Bovendien kunnen zij in hun mooiste (kerst)outfit op de foto gaan bij de fotograaf. Corrie van Breemen: "Op de kerstmarkt zal uiteraard vertrouwde kerstmuziek ten gehore gebracht worden en is er volop aandacht voor de inwendige mens. Er valt dus van alles te eten en drinken: van koffie of warme chocolademelk tot glühwein, en van oliebollen tot poffertjes. En wat te denken van een heerlijke barbecue. Er is kortom voor iedereen, jong en oud, iets te beleven." Op de kinderboerderij werken cliënten van Stichting Ons Tweede Thuis. Het is voor hen een heerlijke plek om te zijn en velen van hen zijn hier al jaren. Maar voor deze kerstmarkt hebben zij een speciale act voorbereid. Zij spelen dan een rol in de levende kerststal waarin ook een rol is weggelegd voor de dieren van de kinderboerderij. En bij de kerststal zal een verhalenverteller een mooi kerstverhaal voorlezen.

VERLOTING Het vrijwilligersteam van de kinderboerderij heeft vooraf op zaterdag 7 december al voor vrolijke kerstverlichting en kerstversiering gezorgd. De sfeer zat er al goed in want het hele team wilde graag samen op de foto. Corrie van Breemen: "Het organiseren van een kerstmarkt als deze vraagt niet alleen veel tijd van vrijwilligers in de voorbereiding en op de dag zelf. Maar het kan niet gedaan worden zonder de benodigde financiële middelen. Gelukkig zijn er in ons dorp bedrijven die helpen als sponsoren, en particulieren die met spulletjes en donaties hun steentje bijdragen. We zijn daar iedereen heel erg dankbaar voor. Maar dat is helaas nog niet voldoende om alles te kunnen bekostigen. Daarom zal er tijdens de kerstmarkt een verloting zijn met prachtige prijzen waarvoor lootjes gekocht kunnen worden. De opbrengst van deze loterij zal volledig ten goede komen aan de kinderboerderij zelf. Bovendien zou de boerderij - als daar geld voor over blijkt te zijn - een nieuw speeltoestel willen aanschaffen."

PROGRAMMA Wie meer wil weten wat er allemaal op de kinderboerderij gebeurt en dat wil blijven volgen kan daarvoor kijken op facebook.com/Kinderboerderij.Dierenvreugd.

Frans Tol