• Enthousiaste kinderen brengen de prijsjes rond van het Rad van Avontuur

    Ria Meuleman

Rommelmarkt Protestantse Kerk De Rank goed voor 52.700 euro

Ria Meuleman

NIEUW-VENNEP De jaarlijkse rommelmarkt en veiling van Protestantse Kerk De Rank was opnieuw een groot succes. De organisatie is heel blij met het 'fantastische' resultaat van 52.700 euro, dat mede werd bereikt door internetverkoop.

Met de hulp van vele vrijwilligers had de rommelmarktcommissie voor deze 29ste editie diverse ruimtes in de De Rank weer omgetoverd tot netjes gesorteerde 'winkeltjes'. Buiten op het parkeerterrein stond (in verband met het wegvallen van opslagruimte) voor het eerst geen grote tent met meubels, maar bij kraampjes in de fietsenstalling was klein meubilair, gereedschap, witgoed en tuinmeubilair ondergebracht.

DRINGEN Medeorganisator Bart van Gameren kreeg om 18.00 uur niet de gelegenheid om de laatste tien seconden voor de opening af te tellen. Het ongedurige publiek (wel 400 mensen) nam niet de beleefdheid om nog 7 seconden te wachten en drukte de menigte door het toegangshek. Door het gedrang viel een persoon en Van Gameren had grote moeite die te beschermen. "Nog nooit zoiets meegemaakt, het is niet meer te doen dat aftellen", zei hij onder de indruk van de massa opgefokte koopjesjagers.

Doelgericht waaierden de mensen uiteen, waarbij elektronica en kleding zeer in trek was. De foyer was ook al snel gevuld, want voor vele echte Vennepers is de rommelmarkt een gezellig uitje, waar ook dankbaar gebruikt wordt gemaakt de catering met erwtensoep, broodjes haring, paling, saté en tosti's. Ondertussen werden grif lootjes gekocht voor het Rad van Avontuur dat afwisselend werd gedraaid door Jan Renting en Arjen de Swart. Zij kregen enthousiaste hulp van een groep kinderen die de prijzen naar de winnaars brachten. "Er wilden zoveel kinderen helpen, dat we een aantal zelfs moesten teleurstellen", aldus van Gameren. Niemand ging met lege handen naar huis.

VEILING De wat rustiger zaterdag werd afgesloten met het laatste onderdeel van het evenement, de veiling. Zo'n 60 stukken kwamen onder de hamer van veilingmeester Gerrit Medema, van boerenkool, diverse workshops, whisky, kerststal, een kookclinic en een Pub quiz tot een paar fraaie houten modellen van een heftruck, gemaakt door Arie van der Stelt, en een aanhangwagen van Theo Verbeek. Toppers waren een toertocht met vier mini's, onder meer van dominee Gert van der Meeberg, een vaartocht met een skûtsje en een diner, voor drie avonden een bridgediner bij Ab de Kogel en als klapstuk een ludieke gepimte strijk-drank-plank, die goed was voor 2500 euro. De opbrengst is voor de kerk en verschillende goede doelen. Meer info: www.rommelmarkt.nu