• Svitlana met een romantische act in de kroonluchter.

    Kerstcircus Haarlem
  • Kerstcircus Haarlem
  • MAX WELDY Max Weldy is een bekende en geliefde komische circusacrobaat.

    Sandro

Win kaartjes voor Kerstcircus Haarlem; de mooiste voorstelling ooit

HAARLEM Haarlemmers die deze kerstvakantie eens de echte warme sfeer willen proeven van de Moulin Rouge inclusief bijpassend showballet, hoeven hiervoor niet helemaal naar Parijs. In het Reinaldapark staat het Kerstcircus Haarlem opgesteld en daar kun je het beleven. In het begin van de voorstelling wordt je meegevoerd in de zwoele en sensationele wereld van de revue van de jaren '60. Mis het niet. HCnieuws verloot twee kaartjes voor het Kerstcircus.

Het circus gaat er nog niet veel over verklappen, maar zowel de sfeer als de muziek doen je zeker denken aan de film Cabaret met Liza Minnelli. De 28e editie van Kerstcircus Haarlem wordt misschien wel de mooiste voorstelling ooit! Want met het programma INTO THE FUTURE haalt het circus de top van de Europese circusartiesten binnen. Uiteindelijk wordt u van de jaren '60 gevoerd naar de toekomst, zoals de titel van de show. Bent u er al klaar voor?

HET PROGRAMMA De voorstelling wordt opgefleurd door een bij de sfeer passend modern showballet, de beroemde La Bouche Showgirls. Elisa Cussadié presenteert haar beroemde papagaaien, enkele jaren geleden nog te zien in Carré. Acrobaten springen rond op reusachtige banden, Olympische acrobaten vliegen met een duizelingwekkende precisie rakelings langs elkaar via de horizontale bar en Max Weldy presenteert een onvergetelijke hilarische trampolineact. Blake Hicks komt speciaal uit Las Vegas met een flitsende BMX fietsact. De jonge Amsterdamse Scott the Juggler imponeert net als bij Hollands Got Talent zijn publiek. Justin Ronday biedt een uitermate spectaculaire en gevaarlijke illusionisten act die nog nooit eerder is vertoond in een circus. Mimeclown Kevinski laat even je zorgen vergeten met doldwaze invallen. Het Duo Fantastic presenteert een prachtige Craddle act.

KINDERBOERDERIJ Naast een prachtige voorstelling biedt het Kerstcircus Haarlem aantrekkelijk verblijfs vermaak met een vertederende kinderboerderij van de beroemde showman Josh Clemens. De kans dat je met een beroemd dier op de foto kan is daar erg groot,. Want Clemens traint zijn dieren voor allerlei doeleinden, theaters, films, dierentuinen. Met veel geduld en liefde. De dieren van deze kinderboerderij zijn gewend aan aanrakingen en vinden het zelfs prettig. Voor mensen is het aanraken van dieren ook magisch, niet alleen voor kleine kinderen, ook voor volwassenen.
Aan de inwendige mens is ook gedacht met bijzondere foodtrucks, snoepkramen en er is nog meer fun met een nostalgische draaimolen.

LICHTJESPARADE Aan het eind van de show mag ieder kind meedoen met een bijzondere lichtjesparade. Zij worden allen uitgenodigd om naar de circuspiste te komen met hun circuslichtjes en mogen daar op de rand gaan zitten, al zwaaiend met lichtjes. Ouders kunnen dan naar hartenlust even hun kind fotograferen en de spotlights worden even gedimd voor het feeërieke effect. Daarna komen de artiesten ook de circuspiste en volgt de finale.

Natuurlijk gaan de artiesten als eerste de circuspiste uit, om afscheid te nemen van het publiek. Geef ze een high five, vraag handtekeningen voor in je programmaboek, maak even een kort praatje en doe vooral mee aan het stemmen op de beste circusartiest voor de publieksprijs. Het kerstcircus kun je bezoeken van 20 december tot en met 5 januari met 2 voorstellingen per dag, om 11.00 en 15.00 uur. Meer hierover op de www.kerstcircus-haarlem.nl.

KAARTJES WINNEN In de krant van deze week zit een Decemberspecial met een leuke kerstpuzzel, waarmee twee kaarten zijn te winnen voor een voorstelling begin januari. Los de puzzel helemaal op en zet de juiste letters in de vakjes. De zin die daaruit volgt is de oplossing. Mail deze oplossing voor 25 december naar lezersactie@bdu.nl. Vanwege de verwerking kan de oplossing alleen gemaild worden. Vermeld in je mail de oplossing, naam en woonplaats. Prijswinnaars ontvangen de kaarten ruim voor de voorstelling via het mailadres dat voor inzenden is gebruikt.

Kerstcircus Haarlem is ook uitstekend via het openbaar vervoer te bereiken. Meer informatie op de website www.kerstcircus-haarlem.nl.