• pr
  • pr
  • pr

Afzien tijdens NL Doet: Lions-leden planten bomen voor Stichting Groen

HOOFDDORP De weergoden zaten op zaterdagmorgen 16 maart niet mee voor de klus die de Lions Club Haarlemmermeer-Host had aangenomen in het kader van NL Doet. Ze trotseren de regen en wind maar vooral de zompige Haarlemmermeerse klei om bomen te planten voor de Stichting Meer Groen.

De natuurstrook grenzend aan Hospice Bardo en achter het Janssoniushof was de place to be. Maar de Lions Leden met hulp van buurtbewoners lieten zich niet onbetuigd om gezamenlijk de 80 bessenstruiken en 10 fruitbomen aan te planten.
Niet alleen de regen maar bovenal de zompige klei maakten het lastig om de moed er in te houden. De ontdekking dat de Haarlemmermeerse klei wel heel echte klei was hebben
de harde werkers zaterdag ervaren. Steeds kregen ze meer waardering voor de polderjongens die na de drooglegging in 1852 van de Haarlemmermeer met hand sloten en greppels moesten graven. Overigens is de ringvaart met een lengte van 62 kilometer ook met hand gegraven. De hele operatie van 16 maart onder leiding van Francke v.d. Laan staat nu in de
boeken geschreven als een taaie lastige klus. Maar alle hulde aan de volhouders die het toch maar weer voor elkaar kregen.

In Lionsclubs werken mensen uit de lokale gemeenschap op vriendschappelijke en vrijwillige basis samen om hulp te bieden daar waar dat nodig is, soms elders in de wereld.