Ajax-shirt gestolen bij inbraak in fractiekamer Forza!

HOOFDDORP Bij de fractiekamer van de politieke partij Forza! in het raadhuis in Hoofddorp is kort geleden ingebroken. Er zijn onder meer een notebook en een gesigneerd shirt van Ajax gestolen.

Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! treurt vooral over het Ajax-shirt. Hij is een fervent fan van de Amsterdamse voetbalclub. "Dit shirt was een bijzonder exemplaar." De dieven zijn binnengekomen door een slotje aan de deur te forceren.

Volgens Meijer was het niet de eerste keer dat zijn fractiekamer bezoek heeft gekregen van ongenode gasten. De vorige keer bleef het bij vernielingen en vandalisme, dit keer zijn er dus ook spullen meegenomen. Meijer: "Het is heel vervelend dat mensen niet met hun tengels van andermans spullen kunnen afblijven."

Op advies van burgemeester Weterings heeft Forza! aangifte gedaan bij de politie. Voor zover bekend hebben de inbrekers andere fractiekamers met rust gelaten.

Raadslid Anneke van der Veer stelde donderdag mondelinge vragen over de inbraak bij haar raadscollega's. Zij wilde weten wat eraan wordt gedaan om herhaling te voorkomen. Burgemeester Weterings antwoordde het incident ook heel vervelend te vinden. Volgens hem heeft de raadsgriffie inmiddels maatregelen genomen.