• Ton Dijkstra

Akkoord over bouw 14 woningen in Zwanenburg-West

HOOFDDORP Het college van burgemeester en wethouders is akkoord gegaan met een nieuw bestemmingsplan voor Zwanenburg-West, waardoor de bouw van 14 nieuwe woningen mogelijk wordt. Het nieuwbouwproject ligt binnen de geluidszones van luchthaven Schiphol, maar het ministerie van Infrastructuur en Milieu ging in 2015 al akkoord dat er toch in het gebied wordt gebouwd.

Wethouder Adam Elzakalai van Ruimtelijke Ordening zei dinsdag tijdens het wekelijkse persgesprek dat het weliswaar om een bescheiden plan gaat, maar dat de gemeente blij is met elk nieuwbouwproject binnen de geluidszone van Schiphol. Bouwen van nieuwe woningen was tot voor kort vooral in de kernen Zwanenburg en Rijsenhout absoluut onmogelijk.

Vorige week werd bekend dat het ministerie ook toestemming heeft gegeven voor de bouw van 32 woningen op het Centurionterrein achter dorpshuis De Reede in Rijsenhout. De rijksoverheid wil voor deze locatie een uitzondering maken, omdat het terrein al zo lang braak ligt. Het dorp Rijsenhout hoopt dat er nog meer plannen zullen volgen waar huizen mogen worden gebouwd.

Voor het nieuwbouwproject in Zwanenburg moet het vroegere waterpompstation worden gesloopt. Tegenstanders van het plan kunnen nog zes weken bezwaar maken tegen de nieuwbouw. Daarna kan de bouw van de woningen van start.