Akkoord over midstaywoningen in Floriande

HOOFDDORP Er komen definitief 18 zogenoemde midstaywoningen in noodlokalen aan de Fanny Blankers-Koenlaan in de wijk Floriande in Hoofddorp. De gemeente en woningcorporatie Ymere hebben daar een akkoord over bereikt. Dat is dinsdag tijdens het wekelijkse persuurtje bekendgemaakt. Het is de bedoeling dat de nieuwe woningen eind dit jaar worden opgeleverd.

De noodlokalen waren in het verleden in gebruik van het Haarlemmermeer Lyceum. De verwachting is niet dat de school de ruimte de komende vijftien jaar nodig heeft. Daarom is overeengekomen deze om te bouwen tot zogenoemde midstaywoningen. Daar kunnen huurders maximaal twee jaar blijven wonen.

Zoals bekend is de gemeente al geruime tijd op zoek naar goedkope huurwoningen voor starters op de woningmarkt, vluchtelingen met een verblijfsvergunning en urgent woningzoekenden. Het complex in Floriande is één van de plannen om aan de groeiende vraag aan woningen tegemoet te komen.

Voordat Ymere de woningen in beheer kan nemen, moet er nog wel een probleem worden opgelost. Het is wettelijk namelijk niet toegestaan dat een corporatie voor maximaal twee jaar een huurcontract afsluit. Gemeente en Ymere zoeken samen nog naar een oplossing.