Albert Schweitzerschool wint Scholenwedstrijd

HOOFDDORP De jury van de Scholenwedstrijd heeft de Christelijke basisschool Albert Schweitzerschool uit geroepen tot de gelukkige winnaar. Schouwburg De Meerse organiseert sinds 2014 de wedstrijd voor basisscholen in Haarlemmermeer. De prijs: een dag volledige productiefaciliteiten voor een eigen voorstelling in De Meerse. Dat kan bijvoorbeeld de groep 8 musical zijn, een thema-avond of een voorstelling van eigen makelij. Een échte theaterervaring.

Cultuureducatie onder jongeren is een belangrijk speerpunt van De Meerse. Uit de wens jongeren bekend te maken met het theater en hen een podium te bieden is de Scholenwedstrijd ontstaan. Scholen konden meedoen aan de wedstrijd door een originele brief in te sturen met daarin hun plannen voor de voorstelling in het theater.

De Albert Schweitzerschool, opgericht in 1976, heeft kunst en cultuur hoog in het vaandel staan en staat bekend om de vele activiteiten rondom muziek, dans en drama. De school heeft zelfs een eigen Blazersklas. Vanwege deze affiniteit met 'ons' product en het feit dat de school per schooljaar 2017-2018 fuseert met buurschool De Flamingo, is de Albert Schweitzerschool als winnaar uit de bus gekomen.

Gemma Matthiesen, teamleider en vakdocent muziek op de school: "Het team was enorm enthousiast om te horen dat wij de talenten van de kinderen in De Meerse mogen laten zien. Hoe leuk om een periode van ruim 40 jaar Albert Schweitzer op deze manier af te sluiten. De school doet veel aan muziek en cultuur. Voor het zesde jaar start de blazersklas in samenwerking met Excelsior en Pier K, en jaarlijks wordt er meegedaan aan de korenwedstrijd bij GIG. Tijdens de voorstelling zal er veel muziek worden gemaakt, gedanst en wellicht treden er ook ouders met hun kind op. Wij kijken uit naar een topavond!"