• Archief

'Alternatief voor tracé Duinpolderweg'

HOOFDDORP Bewoners van het appartementencomplex AQUAradius in Hoofddorp en het Haarlemmermeer Lyceum hebben een alternatief bedacht voor het tracé van de Duinpolderweg van Haarlemmermeer naar de Bollenstreek. Dat alternatieve plan is naar de gemeenteraad gestuurd, die donderdagavond een debat houdt over het voorkeurstracé.

Volgens Wil van der Veek van de werkgroep Duinpolderweg van AQUAradius en het Haarlemmermeer Lyceum is het beoogde tracé een aantasting van de leefbaarheid. "De Nieuwe Bennebroekerweg zou van een tweebaans- een vierbaansweg worden. Wij zijn daar natuurlijk niet blij mee."

Volgens de bewoonster van het appartementencomplex is er ook een goed alternatief voor het geplande tracé. "Wij willen de Duinpolderweg graag laten aansluiten op de N205, achter het honkbalstadion langs. We hebben dit met verkeersdeskundigen besproken en die hebben bevestigd dat het een goede variant is."

Mevrouw Van der Veek stelt dat het grote voordeel van dit alternatief is dat het autoverkeer dat van noord naar zuid rijdt straks wordt gescheiden van het verkeer van oost naar west. De werkgroep hoopt dat de gemeenteraad serieus naar het alternatieve plan wil kijken.