• Redactie

Anneke van der Veer alleen fractievoorzitter Onafhankelijk Liberaal

HOOFDDORP Anneke van der Veer is deze week gekozen als nieuwe fractievoorzitter van Onafhankelijk Liberaal. Tot dusverre deed zij die taak samen met haar fractiegenoot Kees van der Linden.

Van der Veer is er volgens de partij inmiddels klaar voor om als fractievoorzitter Onafhankelijk Liberaal te vertegenwoordigen. Vorige week ontving zij nog een eervolle vermelding bij de verkiezing van Politicus van het Jaar. De jury roemde haar debatvaardigheden en dossierkennis.

Ook fractiegenoot Van der Linden prijst de kwaliteiten van zijn collega. "Anneke heeft zich het afgelopen jaar duidelijk geprofileerd in de politieke arena. Ze vertegenwoordigt de peilers van Onafhankelijk Liberaal met verve."

De fractie van Onafhankelijk Liberaal ontstond in 2014 door een splitsing bij Forza!. Anneke van der Veer, Kees van der Linden en fractieassistent Dave Bakker-du Plessis stapten uit Forza! na onenigheid.

Anneke van der Veer zegt dat ze heel trots is dat ze unaniem tot fractievoorzitter is gekozen. "Het is mijn missie om een realistisch liberaal geluid in de gemeenteraad te laten horen. Ik ga voor duidelijke taal en benoemen waar het om gaat. Onze inwoners hebben recht op eerlijke en transparante besluitvorming. Daar schort het nu aan in Haarlemmermeer."

"Er is iets mis met de bestuurlijke cultuur in ons raadhuis. Weg met de achterkamertjespolitiek! En geheimhouding mag niet langer worden gebruikt worden om zaken onder de pet te houden. Ik wil volksvertegenwoordiger zijn voor alle inwoners en ondernemers van Haarlemmermeer. Hun belang hoort voorop te staan."