• Redactie

Anneke van der Veer (Onafhankelijk Liberaal) begint eigen fractie

HOOFDDORP Raadslid Anneke van der Veer is uit Onafhankelijk Liberaal gestapt. Dat heeft ze in een verklaring laten weten. De Nieuw-Vennepse gaat wel door als raadslid.

Van der Veer noemt in de verklaring de slechte samenwerking met medefractielid Kees van der Linden als reden voor haar vertrek. Van der Linden is volgens haar niet erg betrokken meer bij het raadswerk.

De druppel die voor Anneke van der Veer de emmer deed overlopen was een brief van het bestuur van Onafhankelijk Liberaal dat zij niet langer fractievoorzitter meer kan zijn vanwege haar financiële omstandigheden. "Het bestuur stelt dat een raadslid niet in kwetsbare financiële omstandigheden mag verkeren. Kennelijk kan je volgens Van der Linden en Bakker enkel goed raadswerk afleveren met een dikke portemonnee. Verder zijn ze boos dat ik mijn privéfinanciën niet met ze bespreek. Maar ik beslis zelf wel met wie ik daarover praat. Dat staat compleet los van mijn raadswerk."

Anneke van der Veer verliet eerder samen met Kees van der Linden en fractieassistent Dave Bakker-du Plessis na beschuldigingen van fraude de fractie van Forza! De drie gingen verder als Onafhankelijk Liberaal en Van der Veer werd tot fractievoorzitter gekozen.

De Vennepse kwam eerder dit jaar in opspraak door haar vermeende betrokkenheid bij een internationale fraudezaak. Het raadslid heeft altijd beweerd onschuldig te zijn.