• Jan Aukes
  • Jan Aukes

Arie Smit en Adriana Tolenaars uit Badhoevedorp 60 jaar getrouwd

Burgemeester Weterings op bezoek bij jubilerend echtpaar

BADHOEVEDORP Arie Smit, geboren op 8 juni 1933 en Adriana Tolenaars, geboren op 6 augustus 1932, kregen bezoek van burgemeester Theo Weterings op dinsdag 21 juli. De twee zijn dan 60 jaar getrouwd. Het jubilerende echtpaar woont aan de Geraniumlaan in Badhoevedorp.

Handbal

Meneer en mevrouw Smit-Tolenaars leerden elkaar kennen op het handbalveld. Hij kwam naar haar kijken. Na enkele wedstrijden sloeg de vonk over. Na ruim twee jaar verkering verloofden ze en weer vijf jaar later trouwden ze. Ze waren toen beiden 21 jaar.

Het echtpaar heeft eerst in huis gewoond bij de familie Smit. Vervolgens woonden de twee naast de moeder van mevrouw Tolenaars, waarna ze een huis kochten aan de Lijnderdijk in Lijnden. Na negen jaar volgde de verhuizing naar de Reigerstraat in Badhoevedorp. Daar bleef het echtpaar dertig jaar wonen en verkaste vervolgens naar de Geraniumlaan. Hier wonen de jubilarissen nu twintig jaar.

Meneer Smit is begonnen bij een Argentijnse luchtvaartmaatschappij. Vanaf 1960 heeft hij bij Smit in Lijnden gewerkt. Vervolgens is hij tien jaar bedrijfsleider geweest bij Oudemallen in het Woerdense Verlaat. De laatste jaren van zijn arbeidzame leven waren bij de firma Hoorn in Alphen aan den Rijn. Mevrouw Tolenaars heeft veertien jaar bij Van Gelderen in Badhoevedorp gewerkt. Het echtpaar heeft twee kinderen, drie kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.

De twee zijn veel in het buitenland op vakantie geweest. Ze hebben ook enkele boten gehad waarmee ze door heel Nederland zijn gevaren.