• Eigen foto

Arthur van Dijk voorgedragen als commissaris van de Koning

HAARLEMMERMEER Voormalig wethouder Arthur van Dijk is voorgedragen als nieuwe commissaris van de Koning van de provincie Noord-Holland. Van Dijk, tegenwoordig voorzitter van Transport en Logistiek Nederland, was in het verleden jarenlang wethouder in de gemeente Haarlemmermeer.

De voordracht is afkomstig van Provinciale Staten (PS) van Noord-Holland, een orgaan dat vergelijkbaar is met de gemeenteraad in een gemeente. PS vinden dat 'de heer Van Dijk uitstekend past bij het profiel voor de nieuwe commissaris dat zij op 12 september 2018 vaststelden'. Inwoners van de provincie konden in aanloop hier naartoe aangeven wat zij belangrijk vinden in hun toekomstige commissaris van de Koning (cvdk).

WETHOUDER Als Van Dijk geïnstalleerd wordt, is hij de zeventiende commissaris van Noord-Holland en volgt hij zittend cvdk Johan Remkes op.  Van Dijk was voordat hij naar Transport en Logistiek Nederland vertrok, 10 jaar lang wethouder in de gemeente Haarlemmermeer. Hij is daarnaast onder meer lid van de SER en van het dagelijks en algemeen bestuur van werkgeversorganisatie VNO-NCW.