• Eigen foto

Automobilist onder invloed maakt het bont op A4 bij Hoofddorp

HOOFDDORP De politie heeft in de nacht van zondag 9 op maandag 10 juni op de A4 bij Hoofddorp een 22-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden voor het 'rijden onder invloed van een stof'. Hij was opgevallen omdat hij met een ballon aan de mond zijn auto bestuurde.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen rond 1.00 uur op de A4 tijdens het passeren van een auto dat de bestuurder een ballon aan zijn mond had. Om te controleren of de bestuurder mogelijk lachgas in nam werd de auto een stopteken gegeven.

VAN DE WERELD Hierop reageerde de bestuurder echter niet. Pas toen een tweede surveillance-auto er bij kwam sirenes en zwaailichten werden gebruikt, stopte de auto. De bestuurder verklaarde tegen de agenten dat hij zo van de wereld was dat hij de politie-auto's niet gezien had. Omdat hij ook verklaarde dat hij eerder die dag een jointje had gerookt werd een speekseltest afgenomen. De test was positief op het gebruik van THC.  

Toen de man naar zijn naam gevraagd werd kon hij geen identiteitsbewijs tonen maar probeerde de agenten om de tuin te leiden door een foto van een rijbewijs op zijn telefoon te laten zien. De agenten hadden echter al snel door dat hij dat niet was. Hij gaf toen toe dat het zijn neef was.

GEVANGENISSTRAF Even later bleek ook waarom. Nadat zijn echte personalia in de politiesystemen waren gecontroleerd bleek dat de man ook nog een gevangenisstraf van 27 dagen diende uit te zitten. Hij werd direct aangehouden en naar Haarlem gebracht om zijn straf uit te zitten. 

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het niet tonen van zijn identiteitsbewijs, het opgeven van een valse naam en voor het rijden onder invloed. Verder wordt een melding gemaakt bij het CBR. Deze onderzoeken of de man nog wel geschikt is om een auto te besturen.