Badhoevedorp blij met sinterklaas

BADHOEVEDORP Als op deze winderige zaterdag om even na twaalven de boot van de sint in zicht komt stijgt er een luid gejuich op. Er wordt geroepen, er wordt gezwaaid met de uitgedeelde vlaggetjes. Sinterklaas arriveert in Badhoevedorp en iedereen is zichtbaar en hoorbaar blij.

Ook burgemeester Theo Weterings is blij. Al bekent hij een half uurtje eerder dat hij 'een beetje zenuwachtig' is. "Want weet u, meneer van HCnieuws, het is tenslotte toch al weer een jaar geleden dat ik sint heb mogen ontvangen en in een jaar kan veel gebeuren. Ik ben heel benieuwd hoe de gezondheid van de goedheiligman is."

Als zij samen op het dek van de 'Spanje' staan, omringd door de 11-koppige pietenband De Melopieten, blijkt sinterklaas kerngezond te zijn. Ook zijn geheugen is nog dik in orde want als burgemeester Weterings sinterklaas heeft verzekerd blij te zijn dat hij in Badhoevedorp is aangekomen krijgt de burgervader te horen: "Weet u dat het alweer 10 jaar geleden is dat een burgemeester mij in Badhoevedorp heeft verwelkomd?" En met een ferme handdruk nemen de beide hoogwaardigheidsbekleders afscheid van elkaar. "Tot morgen in Hoofddorp." Dat sint eerst naar Badhoevedorp gaat en een dag later pas naar Hoofddorp geeft volgens de burgemeester nog maar weer eens aan hoe belangrijk Badhoevedorp is. Hij zal het vanwege de stevige wind niet gehoord hebben, maar op de volgepakte Akerdijk klinkt applaus.

Geen gezeur over de kleur. In Badhoevedorp is Zwarte Piet zo zwart als roet, dat zijn de pieten van de band ook en dat zijn tientallen kinderen op de schouders van hun ouders ook. Een heerlijk kinderfeest, dat nog wordt vergroot vanwege een spetterend voorprogramma met daarin het plaatselijke zangtalent Chelsea (14) en een groep meiden van dansschool Ponne dat zelfs opa's en oma's aan het swingen krijgt. En dankzij Albert van der Kolk die naast dat hij verstand van fietsen heeft er ook blijkt van geeft een goede entertainer te zijn.

Na de verwelkoming op de dijk ging sint naar het dorpshuis voor een feestelijke Pietendisco voor de jeugd van het dorp en was later een graag geziene gast in het winkelcentrum aan de Pa Verkuyllaan.