• Renée Heijmans

Badhoevedorp blijft bezorgd over plannen voor het dorp

BADHOEVEDORP Rond de honderd dorpsbewoners waren aanwezig op de openbare Dorpsraadbijeenkomst dinsdagavond. Daar deelde, op uitnodiging van de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp, Bezorgd Badhoevedorp een analyse van het definitief stedenbouwkundig ontwerp en de door hun geformuleerde speerpunten met het dorp.

Dorpsraadvoorzitter Albert Roos trapte af met het noemen van een aantal bemoedigende quotes van verantwoordelijk wethouder Mariette Sedee, waaronder ‘Ik heb er alle vertrouwen in dat het een goed centrum wordt’. Er waren ook minder positief gestemde geluiden uit de zaal, zoals ‘Het DSO is al vastgesteld en het verkeerscirculatieplan ligt al klaar. Heeft het dan nog wel zin?’

NIEUW VERKEERSPLAN Spreekstalmeester Jorgen Heizenberg (Bezorgd Badhoevedorp) pareerde dit. "Als je niets doet verandert er sowieso niets!" Roos voegde eraan toe dat Sedee heeft gezegd dat er een nieuw verkeersplan moet komen. Op de vraag wie Bezorgd Badhoevedorp nu eigenlijk is, was het antwoord duidelijk. "Dat zijn wij allemaal!"

Renée Heijmans