• Trudy Witteman

Badhoevedorp smult voor Esperanza

BADHOEVEDORP Badhoevedorp Proeft. Een smaakvol evenement waaraan gekoppeld is inloophuis Esperanza. Welk bedrag naar dit goede doel gaat is nog niet bekend.

Badhoevedorp Proeft dat inmiddels ruim 4.700 Vrienden telt, is niet meer weg te denken en wordt steeds leuker zo valt zondag 7 oktober te noteren aan de Sloterweg waar geproefd, gepraat, gedronken, gelachen en gespringkussend wordt. De uit voorzorg neergezette overkapping blijkt overbodig. Het is prachtig weer en de meeste bezoekers geven dan ook de voorkeur aan het aangename herfstzonnetje. "Binnen halen we het eten en het bier en dan weer snel naar buiten. Hier kunnen we elkaar tenminste verstaan. De muziek in de tent maakt dat onmogelijk", laten vijf mannen weten die elkaar al vanaf de lagere school kennen. "We staan herinneringen op te halen uit die tijd. En vrezen dat we tijd te kort komen." Een activiteit waardoor het dorp in beweging komt, omschrijven Frank en Yolanda Bos en Gert en Angelica van Munster de proeverij. Als trouwe bezoekers weten ze: "De zomerbraderie zou iets dergelijks er ook bij moeten doen. Een gouden duo."

Pleun en Diny van Dooren uit Alphen aan de Rijn kijken hun ogen uit. Smullend van pompoensoep van nieuwkomer Ramada Hotel zeggen ze: "Een dergelijke proeverij kennen ze bij ons niet. Jammer, want wat is het gezellig." Een andere nieuwkomer is het Corendon Village Hotel. "Met name de sushi gaat erg hard. Het is leuk om hier te zijn", laat Melissa Haas weten. Gamba's in cognacsaus bij Het Fornuis, gegrilde kippendij bij Later aan het Water, de negen deelnemers hebben elk hun specialiteit. "En dat maakt het juist zo leuk", weten Monique en Marcel Frequin. Zij een witte wijn, hij een kruidig biertje van brouwerij De 7 Deugden. "Als er in je dorp iets georganiseerd wordt moet je er even heen gaan, vinden wij. Zeker als er een goed doel aan gekoppeld is." Een van de organisatoren is Saskia Smit. Blij is ze met de grote opkomst. "Het initiatief valt in de smaak. Dat merk je aan alles. Naast het goede doel Esperanza is de proeverij een mooie manier van kennismaken met de restaurants van het dorp. We gaan goed nadenken over het eerste lustrum, volgend jaar. Dat moet een nóg mooier feest worden."