Bakkerij Gorthuis: er wordt wél bekeurd aan de Kruisweg

HOOFDDORP Parkeerwachten delen wel degelijk parkeerbonnen uit als klanten van bakkerij Gorthuis en de andere winkeliers aan de Kruisweg in Hoofddorp fout geparkeerd staan. Dat zegt Aria Gorthuis donderdag in reactie op berichten als zouden foutparkeerders aan de parallelweg van de Kruisweg worden ontzien.

Bakker Gerard zegt donderdag in HCnieuws.nl dat parkeerwachten vanuit het raadhuis opdracht hebben gekregen om de parkeerovertredingen aan de Kruisweg door de vingers te zien. Foutparkeerders bij zijn winkel aan de Hoofdweg worden wel vaak op de bon geslingerd, zo klaagt Bakker Gerard. Volgens hem meet de gemeente met twee maten. Een woordvoerster van de gemeente heeft dat verwijt in het artikel ontkend.

Ook Aria Gorthuis ontkent met klem dat parkeerwachten bij haar bakkerij en de andere winkels aan de parallelweg een oogje toeknijpen. Kort geleden hebben nog drie klanten van Gorthuis een parkeerbon gekregen, zo stelt ze. De winkeliers zijn daarna met de handhavers in gesprek gegaan hoe dit te voorkomen is totdat de oplossing er is met de gemeente voor het parkeerprobleem.

Uit dit overleg is gekomen dat klanten voorlopig kunnen parkeren op het eigen terrein van bakkerij Gorthuis. Uiteraard kunnen mensen ook parkeren op de betaalde parkeerplaatsen aan de overzijde van de Kruisweg. Bakkerij Gorthuis communiceert dit duidelijk naar haar klanten om bekeuringen te voorkomen. Op het ogenblik helpt dat zeker, zegt Aria Gorthuis.

De bakkerij is namens alle winkeliers nog altijd in gesprek met de gemeente om een oplossing te zoeken voor het parkeerprobleem dat al geruime tijd duurt. Aria Gorthuis heeft er vertrouwen in dat die oplossing er uiteindelijk daadwerkelijk komt.