• Interstate 44

    hetcultuurgebouw.nl

Bandjesavond Vennip Live in het Pier Kafé

NIEUW-VENNEP Dé bandjesavond van Haarlemmermeer vindt één keer in de maand plaats in het Pier Kafé aan het Harmonieplein. Donderdag 28 februari kan iedereen weer genieten van live muziek tijdens Vennip Live. De toegang is gratis.

Op deze avond staan drie muzikale acts geprogrammeerd voor het open podium voor bandjes van Haarlemmermeer: Interstate 44, Blue Venus en Het Octav Popa Quartet. Toegang is gratis en iedereen is welkom.

20.00 UUR: INTERSTATE 44 Interstate 44 maakt herkenbare blues, rock en hedendaagse muziek. Hun muziek leent zich uitstekend voor eetgelegenheden, muziekcafés en festivals. De band bestaat uit John Stevens (zang en gitaar), Willem Smit (saxofoon/dwarsfluit/EWI), Titus Rinia (basgitaar) en René Revers (drums).
Het repertoire van de band laat zich inspireren door muziek van Robert Johnson en Eric Clapton, maar ook John Legend is van de partij. Met enige regelmaat is de band te gast van diverse podia in de regio. Voor meer info zie: www.interstate44.jimdo.com

21.00 UUR: BLUE VENUS De coverband Blue Venus bestaat sinds december 2016 en speelt rock en popklassiekers uit de jaren 60/70/80 die iedereen mee kan brullen. De band beschikt over een lead zangeres waarmee heerlijke klassiekers van Blondie, Shocking Blue, Joan Jett, The Pretenders en Earth and Fire gespeeld worden. Zangeres Astrid wordt daarbij ondersteund door een stel oude rotten uit de Nederpop. De bezetting is klassiek; bas, gitaar, keys en drums. In de tijd dat de band bestaat is een aantrekkelijk repertoire samengesteld dat vraagt om live te worden gespeeld. Kroegen, feesten en festivals zijn de plekken waar de band graag gezien wil gaan worden.

22.00 UUR: HET OCTAV POPA QUARTET] Het Octav Popa Quartet speelt een mix van hardbop, fusion, cool en modal jazz. Het Quartet speelt plezierig luisterbare jazz. De bandleden hebben hun sporen al ruimschoots verdient. Zo leerde Hanssen op jonge leeftijd accordeon spelen en trad op voor de radio in Wellington. Geïnspireerd door zijn ouders en zijn trompet spelende docent wiskunde leerde hij gitarist Eddie Condon kennen en daarmee was de link naar de jazz compleet. Kees Barnhoorn studeert jazz contrabas en muziek theorie aan Djam – School voor Jazz in Amsterdam. Hij speelt op alle gelegenheden waar een bassist gevraagd wordt, als het maar jazz is. Van Blanken speelt slagwerk vanaf zijn prille jeugd en heeft een aantal keren met bands in de Business Rooms van North Sea Jazz gespeeld. Daarnaast heeft hij met Saskia Laroo en een aantal sessie musici een tribute aan Miles Davis gedaan. Popa komt uit Brasov in Roemenie en heeft het muzikale Balkan bloed door zijn aderen stromen. Speelt piano van jongs af aan en borrelt van de ideeën. Deze worden omgevormd tot eigen composities en naast de diverse stijl invloeden uit de jazz hoor je er ook de Balkan in door klinken.