• Bert de Ruiter

Bert de Ruiter geïnstalleerd als nieuw raadslid

HOOFDDORP Bert de Ruiter uit Hoofddorp is donderdag geïnstalleerd als nieuw lid van de gemeenteraad. Hij is de opvolger van Anneke van der Veer die haar zetel eerder deze maand opgaf. De Ruiter gaat net als zijn voorgangster als onafhankelijk raadslid de laatste maanden van deze raadsperiode in.

De Hoofddorper dankt zijn raadslidmaatschap aan de vijfde plaats op de kieslijst van Forza! in 2014. De Ruiter heeft echter besloten om niet aan te sluiten bij de bestaande Forza!-fractie. Eerder brak hij na een conflict met die lokale partij.

Bert de Ruiter zegt dat velen hem vragen of hij namens Forza! in de raad zou gaan zitten. "Ik heb met een vertegenwoordiger van Forza hierover een uitgebreid gesprek gehad en besloten om dat niet te doen, maar om op eigen titel in de raad plaats te nemen."

"Het programma van Forza onderschrijf ik nog steeds; al zal ik bij stemmingen mijn eigen afwegingen maken en niet met de fractie van Forza! Beraadslagen. Mijn standpunten zullen te herleiden zijn naar het programma van destijds. Aansluiting bij Forza! is echter onmogelijk: ik kan mij niet veroorloven om geassocieerd te worden met gesjoemel met gemeenschapsgeld."

De Ruiter laat weten dat hij zich nog beraadt over deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november. De inschrijving voor partijen is weliswaar gesloten, maar kandidaten kunnen zich nog wel met individuele lijsten inschrijven. Die inschrijving sluit begin oktober.