Bert de Ruiter weg bij Forza!

HOOFDDORP Voormalig fractieassistent Bert de Ruiter is opgestapt bij de politieke partij Forza! Dat heeft hij zelf afgelopen weekend in een verklaring laten weten. Volgens hem is de reden van zijn vertrek onder meer de weigering van partijleider Paul Meijer om te overleggen over de bestemming van de subsidie voor het Oekraïne-referendum van vorige week en om inzicht te geven in de bankrekeningen van Forza!

De Ruiter was nauw betrokken bij de campagne van Forza! voor een tegenstem tegen het associatieverdrag met Oekraïne. De partij ontving van de landelijke referendumcommissie 33.000 euro subsidie voor de organisatie van een debat. Dat zogeheten theaterdebat is 30 maart in Het Oude Raadhuis gehouden.

Volgens Paul Meijer was Bert de Ruiter niet langer te handhaven bij Forza!. "Hij maakt met iedereen ruzie en hij brengt veel negativiteit met zich mee. Maar los daarvan heeft de man veel voor onze partij gedaan. Dat wil ik zeker niet onvermeld laten."

De Ruiter, die heeft aangegeven zelf te zijn vertrokken bij Forza!, is maar heel kort fractieassistent geweest voor Forza! Hij stopte ermee toen burgemeester Weterings tijdens een raadsvergadering kritiek had op zijn twittergedrag. De relatie tussen De Ruiter en de burgemeester is daarna niet meer goedgekomen.

Bert de Ruiter is omstreden in de politieke arena en daarbuiten. Mensen ergeren zich soms aan zijn berichten op Twitter. Naar aanleiding van enkele die berichten hield de gemeenteraad een discussie over normen en waarden in de politiek.

De Ruiter blijft overigens politiek actief voor de landelijke politieke partij VNL. In de genoemde verklaring laat hij weten verder te gaan als regiocoördinator Noord-Holland van de kieskringen Haarlem en Den Helder.