Bert Slotboom (VVD) niet gekozen in Provinciale Staten

HOOFDDORP VVD'er Bert Slotboom uit Hoofddorp is vorige week niet met voorkeursstemmen in Provinciale Staten van Noord-Holland gekozen. Hij heeft maandagochtend te horen gekregen dat 2448 mensen op hem hebben gestemd en dat is te weinig om plaats te nemen in het provinciebestuur. De VVD'er had zo'n 5000 voorkeursstemmen nodig.

Slotboom stond op nummer 18 van de kandidatenlijst. Hij had er echter goede hoop op dat hij met hulp van VVD-kiezers uit Haarlemmermeer toch Statenlid kon worden. Dat is echter niet gebeurd. De Hoofddorper is daar teleurgesteld over. "Ik had stille hoop dat er meer mensen op mij zouden stemmen, maar ze kiezen kennelijk toch in meerderheid voor de lijsttrekker."

Bert Slotboom, die eerder geruime tijd gemeenteraadslid was in Haarlemmermeer, denkt dat er hiermee een einde komt aan zijn politieke loopbaan. "Er zijn voorlopig geen raadsverkiezingen en de Tweede Kamer voel ik niks voor. Ik ben nu ambteloos burger en dat zal voorlopig wel zo blijven. Ik ga mijn archief maar opschonen. Daar zitten nog veel stukken in uit de tijd dat ik raadslid was."

Er is vorige week overigens geen enkele inwoner van Haarlemmermeer in de nieuwe Staten van Noord-Holland gekozen. In het vorige provinciebestuur was de polder nog vertegenwoordigd door Gohdar Massom (PvdA) en Cees Broekhoven (CDA). Beiden waren geen kandidaat bij de verkiezingen.