• Vespohal in de oude staat.

    Eigen foto

Bestuur Vespohal wil bemiddeling met gemeente

NIEUW-VENNEP Het bestuur van de stichting Sporthal Nieuw-Vennep, eigenaar van de Vespohal, wil bemiddeling in het jaren slepende conflict met de gemeente. Dat heeft secretaris Ben Perdaan donderdag gezegd als inspreker tijdens de raadsvergadering.

De Vespohal werd in 2016 zonder gemeentelijke steun gerenoveerd. Het bestuur verwijt de gemeente dat het onnodig kosten heeft moeten maken. Er is inmiddels een feitenrelaas gemaakt van wat er in de jaren 2010 tot 2016 is gebeurd. Perdaan schatte dat de Vespohal zo'n 180.000 euro aan extra kosten heeft gehad. Hij wil dat de gemeente die schade geheel of deels compenseert.

De gemeente wilde de sporthal na de komst van sportcomplex De Estafette laten slopen. Het Vennepse bestuur van de hal blies de Vespohal echter nieuw leven in. Voordat het Sportcomplex Koning Willem-Alexander (SKWA) in Hoofddorp beschikbaar kwam, maakte sportvereniging SV Pax gebruik van de sporthal.

In die periode werden er ook veel vernielingen aangebracht aan de sporthal. Volgens Ben Perdaan was het bestuur daar niet voor verzekerd. Dat heeft bij elkaar handenvol geld gekost.

Meerdere raadsfracties waren erg kritisch over de gang van zaken. Volgens deze partijen heeft de gemeente een flinke steek laten vallen. CDA-fractievoorzitter Mariëtte Sedee noemde de houding van de gemeente zelfs 'schandalig'. "Niemand neemt actie op dit dossier. Er wordt van de kant van de gemeente geen enkele actie ondernomen."

Wethouder Adam Elzakalai zei dat het college openstaat voor mediation met het bestuur. "Dat is beter dan dat we elkaar met messen te lijf gaan." De wethouder benadrukte dat hij grote bewondering heeft voor wat de Vespohal heeft bereikt. "Een heel dikke pluim voor de initiatiefnemers." Die waardering staat volgens Elzakalai los van het juridische geschil.