'Betere ontsluiting naar nieuw dorpshuis Badhoevedorp'

BADHOEVEDORP Het nieuwe dorpshuis aan de Snelliuslaan in Badhoevedorp moet een betere ontsluiting krijgen dan nu het plan is. Dat bepleitte Badhoevedorper Paul Kok donderdagavond als inspreker in de gemeenteraad.

De raad besprak de voortgangsrapportage over de omlegging van de A9 en de toekomst van Badhoevedorp. Sommige dorpsbewoners zijn ongerust over de gevolgen voor de verkeerssituatie rond het dorpshuis. Volgens Paul Kok is er angst voor overlast, vooral omdat het erg vol wordt in het gebied.

Zo heeft de gemeenteraad eerder besloten om het tenniscomplex in het gebied te handhaven. Ook krijgt de korfbalclub er een plek. Kok zei dat allemaal prima te vinden, maar met zoveel functies in het gebied wordt het volgens hem wel dringen geblazen. Hij pleitte voor een extra ontsluiting.

Wethouder Derk Reneman had Kok aangeraden om de gemeenteraad warm te krijgen voor zijn pleidooi, omdat een nieuwe ontsluitingsweg extra geld vergt. Reneman zei tijdens het debat dat het plan van de omwonenden nogal lastig in te passen is en bovendien veel geld kost.

De gemeenteraad neemt in het najaar een definitief besluit over de invulling van het gebied.