• Galerie Kunst 2001

Betrokken beelden van mens in milieu

BADHOEVEDORP In Galerie Kunst 2001, gevestigd in het Dorpshuis, Snelliuslaan 35, is van 8 februari tot en met 17 maart een expositie te zien met werken van Herre Methorst en Arthur Meijer. De tentoonstelling wordt geopend op zondag 10 februari om 16.00 uur. Galerie Kunst 2001 is geopend van vrijdag tot en met zondag tussen 13.00 en 17.00 uur.

Methorst maakt computer graphics en Meijer keramiek beelden van huizen. Zij hebben met elkaar gemeen dat ze vaak in het buitenland verbleven en zich daar lieten inspireren om hun kijk op de mensheid in zijn milieu in kunst uit te drukken.

METHORST 'De wereld rond gekeken op zoek naar de schoonheid van het leven. Verdwaald in weerbarstigheid zoek ik verder...'. Methorst maakt digitale kunst en schildert op zijn tablet. Met het project 'StreetViewArt', waarin hij beelden van Google Streetview omzet in kunstwerken, kreeg hij veel bekendheid en exposeerde hij in 2013 tijdens de Biennale van Venetië. Door het werk van zijn partner heeft hij lange tijd in het buitenland gewoond en gewerkt, onder meer in Afrika, het Midden Oosten en op de Balkan. Zijn karakteristieke vlotte lijnvoering en heldere kleurgebruik kenmerken zijn werk. In de projecten 'Temptation', 'Egged', 'De Verleiding' en 'Black Skin' is goed te zien dat de mens en zijn omgeving centraal staan in Herre's werk. Herre ontving in 2017 de talent AXA Award 2017 tijdens de Annual Dutch Artfair in Amsterdam.

MEIJER Ruim twintig jaar al werkt Arthur Meijer aan zijn collectie beelden van huizen. Het begon bij eenvoudige geabstraheerde Toscaanse huizen. Hierna volgden beelden geïnspireerd op Spaanse en Arabische torenwoningen, waarvoor hij reizen maakte naar Spanje en Portugal, Marokko, Mali, Jemen en Turkije. Hij gebruikt terracotta, ongeglazuurde gebakken klei vanwege de mooie aardkleuren ervan en de expressieve en doorleefde 'huid' die hij daarmee kan creëren. Zijn nieuwe werk bestaat uit staketsels of 3D rasters. Die maakt hij van dun ijzerdraad, met daarop of daarin: keramische of organische vormen. Deze plastieken geven uiting aan zijn betrokkenheid bij de natuur en het milieu.