Beusenberg en Forza! voeren verbeten strijd

HOOFDDORP Het botert al enige tijd niet tussen raadslid Rinus Beusenberg van Sociaal Rechts Haarlemmermeer (SRH) en de fractie van Forza! Om de haverklap stelt Beusenberg schriftelijke vragen die op het oog alleen als doel hebben om Forza! een hak te zetten.

Deze week was het weer zover. Beusenberg wilde van het college weten of fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! nog wel in Haarlemmermeer woont. Dat is namelijk wel verplicht voor een raadslid. Beusenberg had kennelijk informatie dat Meijer, die nogal regelmatig verhuist, naar buiten de Ringvaart was vertrokken.

De kwestie zat de SRH-fractievoorzitter zo hoog dat hij de vraag donderdag tijdens de raadsvergadering ook mondeling stelde. Burgemeester Theo Weterings wees hem er fijntjes op dat als er schriftelijke vragen zijn gesteld er mondeling niet op wordt ingegaan. Dat is nu eenmaal in het reglement van de raad afgesproken.

Beusenberg probeerde zijn prangende vraag nog op een andere manier te stellen, maar Weterings bleef onvermurwbaar. Het raadslid moest maar geduldig op het antwoord wachten.

VVD-fractievoorzitter Henk Kuipers schoot daarop onverwacht de teleurgestelde Beusenberg te hulp. Hij gaf als tip dat niets de SRH'er in de weg stond om de vraag rechtstreeks aan Paul Meijer te stellen. Dat deed hij dan ook. Meijer gaf keurig antwoord. "Ik woon gewoon in Hoofddorp, maar het adres ga ik niet noemen. Straks krijg ik de heer Beusenberg nog op bezoek en dat heb ik liever niet."