• Beusenberg

Beusenberg kondigt gang naar de rechter aan

HOOFDDORP Raadslid Rinus Beusenberg van SRH heeft vorige week in een verklaring aan het begin van de raadsvergadering nieuwe rechtszaken aangekondigd. Volgens hem is hij voortdurend tegengewerkt bij zijn pogingen om fraude en corruptie bij de gemeente boven water te krijgen. "De democratie wordt hier ernstig verstoord", zo zei Beusenberg.

Het raadslid stelt dat hij keihard bewijs heeft dat hij als ondernemer door de gemeente is misleid bij een grondtransactie op bedrijventerrein De Liede in 2003. De gemeente zou die fraude daarna stelselmatig hebben toegedekt. Beusenberg wil onder meer burgemeester Theo Weterings en leden van de auditcommissie in de periode 2010 tot 2014 als getuige gaan horen.

VVD-fractievoorzitter Jurgen Nobel zei dat als het raadslid een vermeende misstand aan de kaak wil stellen dat hij dan een sessie moet aanvragen. HAP-fractieleider Johan Rip zei te schrikken van de aankondiging van zijn collega raadslid. Hij wilde de kwestie in vertrouwen met fractievoorzitters bespreken.

Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! vond het vreemd dat als een raadslid om informatie vraagt dat die dan niet wordt gegeven door het college.

Beusenberg had weinig behoefte aan een sessie. Volgens hem heeft hij dat in 2011 ook al eens geprobeerd maar was dat uiteindelijk op niks uitgelopen doordat het CDA op het laatste moment zijn steun aan een bespreking introk.