• Eigen foto

'Bewoners Draverslaan onder druk gezet om huis te verkopen'

HOOFDDORP Bewoners van de Draverslaan in Hoofddorp worden door de eigenaar van de parkeergarage in de straat onder druk gezet om hun huis te verkopen. Dat hebben sommigen aangegeven aan fractievoorzitter Johan Rip van de HAP die het college van burgemeester en wethouders er schriftelijke vragen over gesteld.

Volgens de bewoners is het de bedoeling van de exploitant om de huizen te slopen om de parkeergarage uit te breiden. Een woning staat volgens omwonenden al leeg en is inmiddels dicht getimmerd en onbewoonbaar verklaard. Als dit inderdaad het geval is, vindt HAP-fractievoorzitter Rip dat onaanvaardbaar. Hij wil van het college weten of er inderdaad sprake is van druk en zo ja wat B en W daar aan gaan doen.

Rip wil ook weten hoe het staat met de renovatie van de Parklaan. De HAP heeft daar al eerder mondelinge en schriftelijke vragen over gesteld. De toezegging lag er dat de straat begin dit jaar al zou worden gerenoveerd, maar die werkzaamheden laten nog altijd op zich wachten. De HAP-fractievoorzitter is benieuwd wanneer het karwei gaat beginnen en of de betrokken bewoners van de Parklaan wel zijn geïnformeerd over de vertraging.