Bewoners Eigen Haard nog niet terug

ZWANENBURG De terugkeer van de bewoners van Eigen Haard is met een week uitgesteld. Niet op 10 en 11 december zoals gepland, maar op 17 en 18 december keren de bewoners vanuit Amsterdam terug naar Zwanenburg.

Na een grondige renovatie van een klein half jaar heeft de aannemer woensdag 2 december het gebouw opgeleverd. En zoals dat wel vaker gaat bij een oplevering was er ook nu een aantal punten die verbetering behoeven. Daar gaat de aannemer mee aan de slag en levert het gebouw maandag 7 december op. Direct daarna wordt begonnen met het woonklaar maken van het pand zodat de in totaal 32 bewoners op donderdag 17 en vrijdag 18 december vanuit het zorgcentrum St. Jacob aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam terug kunnen keren naar hun vertrouwde gebouw aan de Sparrenlaan in Zwanenburg. Precies voor de kerstdagen dus nog. Een harde eis die door locatiemanager Jan Davelaar vanaf het begin was gesteld.

De dag van de verhuizing wordt voor de bewoners een feestelijke dag. Deze begint in de ochtend met een bezoek aan de botanische tuin van het Tropenmuseum. "Daar staat een lunch klaar en in de loop van de middag gaan de mensen naar Eigen Haard waar we ze verwelkomen met een heerlijk buffet", verklapt Davelaar.