Bewoners Nieuwemeerdijk tegen verkeersplan

HOOFDDORP Bewoners van de Nieuwemeerdijk in Badhoevedorp zijn tegen de plannen van de gemeente om de dijk veiliger en leefbaarder te maken. Dat maakte bewoonster Diane de Zeeuw donderdag duidelijk als inspreekster tijdens de raadsvergadering.

De Badhoevedorpse zei allereerst dat er veel verzet is tegen het aanbrengen van een zogeheten knip in de Nieuwemeerdijk. Het plan is om bewoners ter plaatse een ontheffing te geven, maar dat kost wel 90 euro per jaar. 

Er is op dat deel van de dijk ook een autobedrijf gevestigd, dat volgens De Zeeuw afhankelijk is van de aanvoer van veel auto's. Dat bedrijf heeft overigens ook zelf al geprotesteerd bij de gemeente.

De Badhoevedorpse zei dat de bewoners niet tegen een plan zijn om het gebied leefbaarder te maken, maar dat ze zich overvallen voelen door de manier waarop dat nu wordt uitgevoerd. Zo is er verzet tegen het plan om een fietsstraat aan te leggen tussen de rotonde en de Koekoekslaan. Volgens De Zeeuw zorgt die regeling alleen maar schijnveiligheid.

Diane de Zeeuw vroeg de gemeenteraad niet akkoord te gaan met de omstreden veranderingen. Wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer zei eerst het uitvoerige betoog nader te willen bestuderen voordat hij met een reactie komt. Hij beloofde de raad met een brief op de hoogte te stellen van zijn visie.