• De dichtgespijkerde woningen aan de oneven zijde van de Parklaan

    Jos van Rooijen
  • De dichtgespijkerde woningen aan de oneven zijde van de Parklaan

    Jos van Rooijen

Bewoners Parklaan totaal verrast na dichtspijkeren woningen

HOOFDDORP Voor een aantal bewoners van de Parklaan in Hoofddorp is het nieuwe jaar wel heel bijzonder begonnen. Want nadat rond de kerstdagen al hekken gezet waren rondom een aantal woningen aan de overkant van de straat, zijn deze week alle ramen van de woningen dichtgetimmerd. Aan de hekken hangen borden met teksten als 'verboden toegang voor onbevoegden' en 'betreden terrein op eigen risico'.

De Parklaan - het is een van de oudere straten in Hoofddorp met nog karakteristieke vooroorlogse woningen (rond 1925) met voor- en achtertuinen. En niet alleen daarom zeer gewild bij woningzoekers die nog een authentieke woning zoeken. De Parklaan ligt dicht bij het centrum, zonder er echt last van te hebben. En sommige woningen hebben een eigen oprit. Er is eigenlijk maar één nadeel: de hoge parkeerdruk. Er staan aan beide zijden van de laan overal geparkeerde auto's. "Maar", zeggen meerdere bewoners "die staan er niet de hele dag, want er is betaald parkeren ingevoerd." Alles pais en vree dus.

"Nee dus", is daar de reactie op van dezelfde bewoners die wonen in het deel van de Parklaan tussen Nieuweweg en Draverslaan, en dan vooral ter hoogte van het kruispunt met de Draverslaan. Even voor de kerstdagen werden daar hekken gezet om een aantal woningen aan de oneven zijde nadat die voor forse prijzen verkocht waren aan een vastgoedbedrijf. Maar daar bleef het niet bij. Maandag 7 januari werden dezelfde woningen ook nog eens dichtgetimmerd. Op vragen aan de betrokken timmerlui over het hoe en waarom kregen de bewoners van woningen aan de even zijde geen reactie.

Die kregen ze tot nu toe ook niet van de gemeente en het vastgoedbedrijf dat de huizen heeft opgekocht. Iedereen hult zich in stilzwijgen. Het enige dat rondzingt zijn geruchten over uitbreidingsplannen rond de huidige parkeergarage met in- en uitgang in de Draverslaan (Q park). Om meerdere redenen niet vreemd. Zo grenst de grond waarop de garage staat precies aan de tuinen van de opgekochte woningen. Tussen de woningen aan de oneven zijde bevindt zich een nooduitgang van de garage en er zijn in een eerdere fase bewoners benaderd om hun woning die grenst aan de garage te verkopen.

"Wij willen graag weten of er plannen zijn met de opgekochte woningen en vooral welke?" laten de bewoners aan de even zijde weten. "En als het even kan ook op welke termijn. Nu weten we niets, omdat niemand iets wil zeggen." Nog vragen volop dus.

Heeft u informatie over de plannen rondom de woningen? Reageer op dit artikel of stuur uw reactie naar de redactie van HCnieuws via hcredactie@bdu.nl.

Woensdag 16 januari besteedt de krant (opnieuw) aandacht aan dit onderwerp in de papieren versie van HCnieuws.

Op de foto's enkele van de dichtgespijkerde woningen aan de oneven zijde van de Parklaan (zoals 37/39).

Label:

Parklaan