• Eigen foto

Binnenkort blauwe parkeerzone bij station Halfweg

HOOFDDORP Binnenkort wordt begonnen met de aanleg van een blauwe parkeerzone rond het NS-station Halfweg-Zwanenburg. Dat heeft wethouder Marja Ruigrok van Verkeer en Vervoer donderdag toegezegd tijdens de raadsvragen na mondelinge vragen van VVD-raadslid Mark Achterbergh-Copier.

Volgens de VVD'er zijn er in de dorpsraad Zwanenburg-Halfweg zorgen over het uitblijven van de blauwe zone. Die zou al 2 jaar geleden zijn toegezegd. Intussen is er veel parkeeroverlast ter plaatse.

STEEN EN BEEN Ook een horecaondernemer aan de Spaarndammerweg nabij het station klaagt steen en been, aldus Mark Achterbergh. Deze ondernemer heeft vier eigen parkeerplaatsen laten aanleggen voor haar klanten, maar de plekken staan dagelijks vol met auto's van treinreizigers.

De ondernemer zou tussen de 1.000 en 1.600 euro omzet per week omzet missen door het wegblijven van klanten, omdat die hun auto toch niet kwijt kunnen. “Dit is echt onacceptabel”, zo vond de VVD'er die pleitte voor meer handhaving.

EXCUSES Wethouder Ruigrok noemde het vervelend hoe het proces gelopen is. Een ambtenaar van de gemeente heeft recent contact gehad met de betrokken ondernemer en er zijn excuses aangeboden. Het goede nieuws is volgens Ruigrok dat de zo vurig gewenste blauwe zone er binnen afzienbare tijd echt gaat komen. De werkzaamheden daarvoor beginnen in het tweede kwartaal, zo beloofde de wethouder.

Totdat de blauwe zone daadwerkelijk van start gaat, is afgesproken dat er in de omgeving van het NS-station extra wordt gehandhaafd, zo besloot wethouder Ruigrok.