• PR Camus Trio
  • Protestanse kerk Halfweg

Binnenkort in Halfweg: het Camus Trio

Binnenkort in Halfweg: het Camus Trio

HALFWEG Raquel Garzás (piano), Fiona Robertson (viool) en Pau Marquès (cello) vormen samen het Camus Trio. Op 10 februari verzorgen zij in de Protestantse kerk een Zondagmiddagconcert.

Zij brengen een programma van lichtvoetige kamermuziek, met werken van vooral Felix Mendelssohn, waaronder het beroemde 'Lieder ohne Worte'. Het concert begint om 14.30 uur. De toegangsprijs is 7,50 euro inclusief een drankje na afloop. Kinderen tot en met 12 jaar betalen geen entree.


INTERNATIONAAL TRIO De leden van de commissie Zondagmiddagconcerten zijn er trots op dat zij het Camus Trio naar Halfweg/Zwanenburg hebben weten te halen. De jonge muzikanten blinken uit door hun passie voor kamermuziek en mogen bogen op heel veel speelervaring. Zij vormen een internationaal trio: zij komen uit de Spaanse Castiliaanse Hoogvlakte, de Schotse stad Glasgow en het eiland Menorca in de Middellandse Zee. Raquel, Fiona en Pau vonden hun gezamenlijk pad in Nederland, waar zij op drie verschillende conservatoria hun Master-studie volgden. Drie sterke persoonlijkheden met een gedeelde passie: het spelen van kamermuziek waarmee zij een divers publiek willen bekoren. Overal in Nederland hebben zij inmiddels concerten verzorgd: in kerken, in kleine en grote concertzalen, en ook in verzorgingshuizen. Muziek brengt immers het mooiste in een mens boven.

NAAM De naam van het Camus Trio verwijst naar de Algerijnse filosoof en schrijver Albert Camus. De drie muzikanten laten zich inspireren door zijn geschriften over onafhankelijkheid, vitaliteit, rebellie tegen onrechtvaardigheid en zijn hang naar liefde en tederheid.


KERK Het monumentale dorpskerkje van Halfweg staat op de hoek van de Prins Hendrikkade en Julianastraat. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt; NS-station Halfweg- Zwanenburg bevindt zich op amper 10 minuten loopafstand.